Rioolvliegjes bestrijden

rioolvliegjes

Help, de vervelende rioolvliegjes zijn daar weer! Wanneer je een langere tijd weg van huis bent geweest omdat je bijvoorbeeld op vakantie bent geweest, is het mogelijk dat er opeens rioolvliegjes rond vliegen rondom de afvoerputjes in jouw huis.

Wanneer het maar een enkele rioolvlieg is, is het niet gelijk een heel groot probleem, maar wanneer je te maken hebt met hele grote aantallen rioolvliegjes welke steeds in de buurt van jouw afvoerputjes vliegen, is er hele grote kans dat er een probleem is met de riolering.

De oorzaak van deze overlast zoeken is dan ook een belangrijk onderdeel om van deze rioolvliegjes in huis af te komen.

Vragen over “rioolvliegjes bestrijden”? Even overleggen?ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, rioolvliegjes

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

De gevaren van rioolvliegjes

Een rioolvlieg is misschien niet zo groot, maar kan al wel heel veel gevaren opleveren voor de gezondheid. De rioolvlieg kan je vinden in het riool, zoals de naam ook al aangeeft. Wanneer deze vliegjes echter in jouw huis aan het vliegen zijn, kunnen ze overal tegenaan komen of op gaan zitten.

Vaak zoeken ze namelijk servies of fruitmanden op om daar te gaan zitten. Van dit servies ga je vervolgens weer eten, en hetzelfde geldt voor het fruit in de fruitmand. Wanneer de rioolvliegjes in contact zijn geweest met bijvoorbeeld schimmels of schadelijke bacteriën en is geland op een stuk fruit wat je vervolgens gaat opeten, zal jij ook deze schimmels en bacteriën binnen krijgen.

Dit is niet heel erg wanneer je gewoon gezond bent, maar als je bijvoorbeeld een iets minder sterk immuunsysteem hebt, ben je al heel wat gevoeliger voor deze schimmels en bacteriën. Naast dat het natuurlijk slecht is voor je gezondheid, is het ook niet heel fijn om in jouw keuken of badkamer steeds weer van deze rioolvliegjes tegen te komen.

Zorg er dan ook voor dat jouw afvoerputjes geen broedplaatsen zullen worden voor rioolvliegjes en los deze problemen zo snel mogelijk op.

Waar komen ze toch vandaan?

Rioolvliegjes kunnen op verschillende manieren jouw huis binnen komen. Er kan bijvoorbeeld een enkel rioolvliegje door een open raam naar binnen gevlogen zijn, maar wanneer je echt meerdere van deze vliegjes in jouw huis hebt, is er grote kans dat er een probleem is met de riolering. Je kan bijvoorbeeld last hebben van een lekkage waarbij er vervuild water in jouw kruipruimte is gekomen.

Aangezien je nou niet echt dagelijks in de kruipruimte komt, heb je niet altijd door dat er een probleem is wanneer er een probleem is. Met het vervuilde water komt namelijk slib mee, wat voor rioolvliegjes de perfecte broedplek is. De larven van rioolvliegjes voeden zich namelijk met dit slib.  Zij leggen dan weer nieuwe eitjes en zo ontstaan nieuwe rioolvliegjes.

Hoe voorkomt u overlast?

Wanneer je dit allemaal wilt voorkomen, dan is het verstandig om jouw riolen preventief te laten onderzoeken op een lekkage of op een verstopte afvoer. Wanneer je dit doet, zullen we probleem namelijk eerder kunnen opmerken en zo eerder oplossingen kunnen bieden.

Hierdoor zal je de overlast dus bijgevolg aanzienlijk kunnen reduceren in vergelijking met wanneer je geen preventieve onderzoeken doet in het riool. Wanneer een leiding bijvoorbeeld beschadigd is, zal je de leiding volledig moeten afsluiten wat niet altijd een mogelijkheid is.

Waarom kiezen voor Budget Ontstopper?

 • Betaalbare diensten: Wij leveren hoogwaardige ontstoppingsdiensten tegen betaalbare tarieven, zonder concessies aan de service.
 • Grondig onderzoek: Voorafgaand aan dure rioleringswerken voeren wij eerst een grondige inspectie uit.
 • 24/7 beschikbaarheid: Onze rioolreinigingsdienst is 24/7 beschikbaar, ook voor dringende interventies.
 • Preventief onderhoud: Wij voeren preventief onderhoud uit en inspecteren bestaande rioleringssystemen.
 • Ervaren vakmensen: Onze erkende vakmensen hebben uitgebreide expertise in allerlei rioleringswerken.
 • Regio dekking: Wij zijn beschikbaar voor interventies in Antwerpen en omliggende gebieden.
 • Betalingsgemak: Wij accepteren betalingen met Bancontact en bedienen zowel particulieren als professionals.
 • Tevreden klanten: Onze doeltreffende rioleringsoplossingen hebben talloze tevreden klanten opgeleverd, zowel binnen als buiten.
 • Ervaring: Met meer dan 15 jaar ervaring garanderen wij proper werk en snelle oplossingen voor uw rioleringsproblemen.
 • Expertise: Bij Budget Ontstopper vertrouwen we op onze jarenlange ervaring; ontstoppings- en rioleringswerken hebben voor ons geen geheimen.
 • Geavanceerde technieken: Wij gebruiken de nieuwste technieken voor detectie en inspectie, zoals camera-inspectie en geurdetectie, om problemen snel en efficiënt op te sporen en op te lossen.
 • Motto: Ons motto is: “Er zijn geen rioleringsproblemen, alleen maar oplossingen

Last van rioolvliegjes? Vraag je vrijblijvende offerte aan!

Bij Budget-Ontstopper zijn wij er als ontstoppingsdienst voor al uw ontstoppingen. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door onze kennis vinden wij meestal snel het probleem. Vervolgens kunnen we ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte om jouw de rioolvliegjes rondom jouw riool te inspecteren.

Vragen over deze pagina “rioolvliegjes bestrijden”? Even overleggen?

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Vind ons nu ook op Facebook, klik hierboven voor een afspraak en stel problemen met riolen zeker niet uit!

Lees naast de pagina van rioolvliegjes ook:

This is default text for notification bar