Het ledigen van een beerputbeerput ledigen, beerput ledigen antwerpen

Wanneer je gebruik maakt van een beerput weet je dat het ledigen of leegmaken van deze put een groot karwei is. Al het water van het huishouden komt tenslotte in de put terecht. Het ledigen van een septische put is dan ook niet een klus die veel mensen graag zelf doen. Dat is maar goed ook, want het ledigen van een beerput kan ook gevaarlijk zijn. Er zijn allerlei verschillende gevaren zoals de kans om te vallen, maar ook de kans op een bacteriële infectie en een kans op infectie door het vrijkomen van giftige gassen. Hieronder gaan we wat dieper in op dat laatste.

Bij het ledigen van een septische put komt ook zwavelwaterstof vrij. Wanneer je dit gas inademt kan dit grote gevolgen hebben. Deze stof is namelijk zeer giftig. Het ledigen van een beerput is dan ook een klus die je echt door specialisten moet laten uitvoeren. In dit artikel vertellen wij meer over het ledigen van een put.

Vragen over deze pagina? Even overleggen?

☎️ +32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Wanneer moet je een beerput ruimen?

Een beerput tijdig ruimen is van groot belang! Anders kan dit vervelende gevolgen hebben. Er kunnen nare geuren vrijkomen en er ontstaan een grote kans op een verstoppen als je de beerput niet op tijd laat ledigen. Daarnaast is het op tijd ledigen van een beerput van groot belang zodat je de wc nog goed kan doorspoelen. Als je een volle beerput hebt, kan je de wc namelijk niet meer goed doorspoelen.

Bovendien kan de volle beerput overstromen. Veel mensen denken dat bacteriën al het afval afbreken wat in de put zit en dat ledigen daarom onnodig is. Dit is onjuist. Dit proces gaat namelijk te langzaam en tussentijds ledigen is daarom wel nodig als je problemen wil voorkomen.

Verschillende factoren die de frequentie van ledigingen bepalen

Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe vaak je een beerput moet laten ledigen. Het formaat van de beerput en hoe groot het huishouden is zijn belangrijke factoren. Het is van belang dat je op tijd een lediging laat doen door een specialist. Zo voorkom je dat er een dringende interventie moet plaatsvinden en bespaar je ook een hoop geld.

Het onderhoud

Het onderhouden van een beerput is van groot belang. Zo voorkom je dat de ontstoppingsdienst vaker moet komen voor verstoppingen. Het is daarom goed dat je de beerput op tijd laat ledigen en reinigen. Zo voorkom je dat er een overstroming plaatsvindt en er nare geurtjes verspreiden.

Aanpassingen om een verstopping te voorkomen

beerput ledigen

Ook kan je door een aantal aanpassingen ervoor zorgen dat er minder snel verstopping plaatsvinden. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je bijvoorbeeld geen tampons, maandverband of condooms door de wc spoelt. Dit kan zorgen voor een onnodige verstopping van de put.

Het is verstandig om minder dik wc-papier te gebruiken. Dit zorgt er ook voor dat er minder ledigingen nodig zijn. Tenslotte is het af te raden om je wc schoon te maken met middelen zoals chloor. Deze chemische middelen doden de bacteriën die in de beerput ervoor moeten zorgen dat het afval afgebroken wordt. De beerput raakt dan dus sneller vol waardoor die je deze vaker dient te ledigen.

Waarom kiezen voor Budget Ontstopper als ontstopper?ruimingsdienst, ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst antwerpen

 • Goedkope ruimingsdienst zonder in te boeten op kwaliteit en service.
 • Eerst uitvoerig onderzoeken via bijvoorbeeld geurdetectie of cameradetectie vooraleer dure rioleringswerken aan te vatten.
 • Ontstoppingsdienst 24 op 24 beschikbaar en 7 op 7.
 • Ook spoedinterventies als ontstoppingsdienst.
 • Erkende mannen in het vak.
 • Actief in gans Antwerpen en omliggende.
 • Betalen met Bancontact is eveneens mogelijk.
 • Beerput ontstoppen voor zowel particulieren als professionals.
 • Hoge tevredenheid bij onze klanten.
 • Ontstopping oplossen waar ook binnen in huis of buiten.
 • Professionele en snelle ontstoppingsdienst en ruimingsdienst
 • Proper werk.
 • Jarenlange ervaring: een septische put heeft geen geheimen meer voor ons.
 • De beste opsporingstechnieken en het meest geschikte materiaal zoals een camera- en geurdetectie.
 • Ontstopper vertrekkend vanuit de stelling; er zijn geen problemen, alleen maar oplossingen!

Waar zijn wij actief?

In de omgeving van Antwerpen

In de buurt van Mechelen

Regio Kempen en Limburg

Regio Waasland

Beerput laten ledigen of leegmaken? Vraag nu je vrijblijvende offerte aan ons aan!

Bij Budget Ontstopper zijn wij er als specialist voor al uw ontstoppingen. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door ons kennis vinden wij meestal snel het probleem en kunnen we vervolgens ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte met een eerlijke prijs om jouw beerput te ledigen.

Vragen over deze pagina? Even overleggen?

beerput ledigen, beerput ledigen Antwerpen

☎️ +32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Vind ons nu ook op Facebook, klik hierboven voor een afspraak en stel problemen met riolen zeker niet uit!

Lees ook:

 

Veelgestelde vragen – beerput ledigen

Zijn er wettelijke vereisten of voorschriften met betrekking tot het legen van een beerput?

 • De wet- en regelgeving met betrekking tot het legen van beerputten kunnen per gemeente verschillen. Het is belangrijk om de lokale voorschriften te controleren en te voldoen aan alle wettelijke vereisten. Wij kunnen dit ook voor u nagaan.

Moet ik mijn beerput onderhouden tussen de legingen door?

 • Ja, regelmatig onderhoud is belangrijk om de goede werking van de beerput te behouden. Dit omvat voornamelijk het vermijden van het doorspoelen van schadelijke stoffen zoals vet, oliën, chemicaliën en vaste voorwerpen.

Hoe verloopt het proces van het legen van een beerput?

 • Wij zullen als gespecialiseerde ruimingsdienst met een vrachtwagen met vacuümapparatuur naar je locatie komen. Wij zullen de inhoud van de beerput opzuigen en veilig afvoeren naar een afvalverwerkingsinstallatie.

Wie moet ik bellen om mijn beerput te laten legen?

 • Je kunt een professioneel ontstoppingsbedrijf of een gespecialiseerd bedrijf in septische systemen bellen zoals Budget Ontstopper om je beerput te laten legen. Wij zijn een gecertificeerd bedrijf en hebben veel ervaring in het legen van septische tanks & septische putten.

Hoe kan ik zien dat mijn beerput geleegd moet worden?

 • Tekenen dat een beerput geleegd moet worden, zijn onder meer een sterke geur rond de beerput, langzame afvoer in huis, wateroverlast rond de tank, en merkbare veranderingen in het niveau van het water in de tank.

Hoe vaak moet een beerput worden geleegd?

 • De frequentie van het legen van een beerput hangt af van verschillende factoren, waaronder het aantal mensen in een huishouden, het waterverbruik, en de grootte van de tank. Over het algemeen wordt aanbevolen om een beerput elke 1 tot 3 jaar te laten legen.

Wat is een beerput en waarom moet deze worden geleegd?

 • Een beerput, ook wel septic tank genoemd, is een ondergrondse tank waarin afvalwater en vaste afvalstoffen worden afgebroken door bacteriën. Het moet regelmatig worden geleegd om verstoppingen en overstromingen te voorkomen en om de goede werking ervan te behouden.
This is default text for notification bar