regenpijp ontstoppen
ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen
ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen

 

De gevolgen van een verstopte regenpijp

Verstopte regenpijp! Help, wie kan mijn regenpijp ontstoppen?! Een verstopping is altijd vervelend. Een verstopte regenpijp is zo’n verstopping die echt heel vervelend is. Een verstopte regenpijp kan waterschade veroorzaken. De waterschade kan ontstaan onder je dak of zelfs op de bovenverdieping. Dit komt omdat de regenpijp het water niet meer kan afvoeren en een andere uitweg zoekt.

Als je de regenpijp niet snel laat ontstoppen kan er veel schade ontstaan. Het is daarom verstandig om regelmatig je regenpijp te laten ontstoppen door een professional. Zo weet je zeker dat de regenpijp goed onderhouden is.

Vragen over deze pagina "regenpijp ontstoppen"? Even overleggen?

Wat is de oorzaak van een verstopte regenpijp?

Er zijn allerlei verschillende oorzaken van een verstopte regenpijp. Een verstopte regenpijp komt doordat die dichtgeslibd zit. Dit kan dus door allerlei verschillende manieren zijn gebeurd.

Er valt veel regen in ons land en die regen neemt veel troep mee naar beneden. Dit is een van de oorzaken dat een regenpijp dichtgeslibd raakt. Hieronder hebben wij nog andere oorzaken van een dichtgeslibde regenpijp op een rijtje gezet:

  • Een van de bekendste oorzaken van een dichtgeslibde regenpijp zijn de bladeren die van de bomen af vallen. Al deze bladeren hopen zich op in de afvoer en zorgen ervoor dat het water niet meer via de pijp naar beneden kan.
  • Naast bladeren zijn olie en vettigheid een andere belangrijke oorzaak van dichtgeslibde regenpijpen. De olie en vettigheid zorgen ervoor dat er een prop ontstaat in de regenpijp en het water niet meer goed kan stromen.
  • Een andere reden van een dichtgeslibde regenpijp is vorming van mos. Zeker in een vochtige omgeving is dit een belangrijke oorzaak van verstopte regenpijpen. Mos groeit namelijk goed in omgevingen die vochtig zijn.
  • Materialen die op platte daken liggen zijn ook belangrijke oorzaken van verstopte regenpijpen. Zand en grind kunnen namelijk in de regenpijp terecht komen waardoor het water niet meer vrij door de pijp kan heen bewegen.
  • Tenslotte zijn dakpannen nog een belangrijke oorzaak van verstopte regenpijpen. Er kunnen namelijk stukjes dakpan losraken. Als deze stukken in de afvoer komen ontstaat er een ophoping en kan er geen water meer langs. Zeker met andere obstakels zoals bladeren en mos zorgt dit ervoor dat er snel een verstopping ontstaat.

Het ontstoppen van regenpijpen door een ontstoppingsdienst

Als het zelf niet lukt om de regenpijp schoon te maken of als je hier geen tijd voor hebt kan je ervoor kiezen om een expert inschakelen. Een expert heeft ervaring met dit species klussen en weet precies wat die moet doen om het probleem op te lossen. Bovendien je als een ontstoppingsdienst inschakelt geen ladder te regelen. Dit scheelt geld voor de aanschaf of huur. Ook vind je het wellicht een prettig gevoel dat je zelf niet op die hoge ladder hoeft te staan.

De experts kunnen de klus helemaal veilig oplossen. Tenslotte kan je er ook voor kiezen om elke periode een ontstoppingsdienst in te schakelen voor je regenpijp en systeem voor de afvoer. Zo heb je meer rust omdat je weet dat de afvoer niet meer verstopt kan raken. Een verstopte afvoer is namelijk heel vervelend, zeker omdat je het snel moet oplossen om problemen voor te zijn.

Regenpijp ontstoppen? Vraag nu je vrijblijvende offerte aan ons aan!

Bij Budget-Ontstopper zijn wij er als specialist voor al uw ontstoppingen. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door ons kennis vinden wij meestal snel het probleem en kunnen we vervolgens ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte om jouw regenpijp te ontstoppen.

Vragen over deze pagina "regenpijp ontstoppen"? Even overleggen?

Vind ons nu ook op Facebook, klik hierboven voor een afspraak en stel problemen met riolen zeker niet uit!

Lees ook:

This is default text for notification bar