De gevolgen van een verstopte regenpijp

Verstopte regenpijp! Help, wie kan mijn regenpijp ontstoppen?! Een verstopping is altijd vervelend. Een verstopte regenpijp is zo’n verstopping die echt heel vervelend is. Een verstopte regenpijp kan waterschade veroorzaken. De waterschade kan ontstaan onder je dak of zelfs op de bovenverdieping. Dit komt omdat de regenpijp het water niet meer kan afvoeren en een andere uitweg zoekt.

Als je de regenpijp niet snel laat ontstoppen kan er veel schade ontstaan. Het is daarom verstandig om regelmatig je regenpijp te laten ontstoppen door een professional. Zo weet je zeker dat de regenpijp goed onderhouden is.

Vragen over deze pagina “regenpijp ontstoppen”? Is jouw regenpijp verstopt? Even overleggen?

Wat is de oorzaak van een verstopte regenpijp?

Er zijn allerlei verschillende oorzaken van een verstopte regenpijp. Een verstopte regenpijp komt doordat die dichtgeslibd zit. Dit kan dus door allerlei verschillende manieren zijn gebeurd.

Er valt veel regen in ons land en die regen neemt veel troep mee naar beneden. Dit is een van de oorzaken dat een regenpijp dichtgeslibd raakt. Hieronder hebben wij nog andere oorzaken van een dichtgeslibde regenpijp op een rijtje gezet:

 • Een van de bekendste oorzaken van een dichtgeslibde regenpijp zijn de bladeren die van de bomen af vallen. Al deze bladeren hopen zich op in de afvoer of afvoerpijp en zorgen ervoor dat het water niet meer via de pijp naar beneden kan.
 • Naast bladeren zijn olie en vettigheid een andere belangrijke oorzaak van een dichtgeslibde regenpijp. De olie en vettigheid zorgen ervoor dat er een prop ontstaat in de regenpijp en het water niet meer goed kan stromen.
 • Een andere reden van een dichtgeslibde regenpijp is vorming van mos. Zeker in een vochtige omgeving is dit een belangrijke oorzaak van een verstopte regenpijp. Mos groeit namelijk goed in omgevingen die vochtig zijn.
 • Materialen die op platte daken liggen zijn ook belangrijke oorzaken van een verstopte regenpijp. Zand en grind kunnen namelijk in een goed functionerende regenpijp terecht komen waardoor het water op den duur niet meer vrij door de pijp kan heen bewegen. En zo ontstaat natuurlijk een verstopping.
 • Tenslotte zijn dakpannen nog een belangrijke oorzaak van verstopte regenpijpen. Er kunnen namelijk stukjes dakpan losraken. Als deze stukken in de afvoer komen ontstaat er een ophoping en kan er geen water meer langs. Zeker met andere obstakels zoals bladeren en mos zorgt dit ervoor dat de regenpijp verstopt raakt.

Het reinigen van een regenpijp door een ontstoppingsdienst

Als het zelf niet lukt om de regenpijp schoon te maken of als je hier geen tijd voor hebt kan je ervoor kiezen om een expert inschakelen. Een expert heeft jarenlange ervaring met dit specifieke soort klussen en weet precies wat die moet doen om het probleem op te lossen want aan de basis van het probleem kunnen echter verschillende factoren gebonden zijn. Bovendien je als een ontstoppingsdienst inschakelt geen ladder te regelen. Dit scheelt geld voor de aanschaf of huur. Ook vind je het wellicht een prettig gevoel dat je zelf niet op die hoge ladder hoeft te staan.

De experts kunnen de klus helemaal veilig oplossen. Tenslotte kan je er ook voor kiezen om elke periode een ontstoppingsdienst in te schakelen voor je regenpijp en systeem voor de afvoer. Zo heb je meer rust omdat je weet dat de afvoer niet meer verstopt kan raken. Een verstopte afvoer is namelijk heel vervelend, zeker omdat je het snel moet oplossen om problemen voor te zijn.

Waarom kiezen voor Budget Ontstopper als ontstopper?ruimingsdienst, ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst antwerpen

 • Goedkoop een verstopping verhelpen zonder in te boeten op kwaliteit en service.
 • Eerst uitvoerig onderzoeken via bijvoorbeeld geurdetectie of cameradetectie vooraleer dure rioleringswerken aan te vatten.
 • Ontstoppingsdienst 24 op 24 beschikbaar en 7 op 7.
 • Ook spoedinterventies als ontstoppingsdienst.
 • Erkende mannen in het vak voor iedere klus.
 • Actief in gans Antwerpen en omliggende.
 • Betalen met Bancontact is eveneens mogelijk.
 • Verstopping verhelpen voor zowel particulieren als professionals.
 • Hoge tevredenheid bij onze klanten.
 • Ontstopping oplossen waar ook binnen in huis of buiten.
 • Professionele en snelle ontstoppingsdienst.
 • Proper werk.
 • Jarenlange ervaring: ontstoppingen & lekkages hebben geen geheimen meer voor ons.
 • De beste opsporingstechnieken en het meest geschikte materiaal zoals een camera- en geurdetectie.
 • Vertrekkend vanuit de stelling; er zijn geen problemen met rioleringen, alleen maar oplossingen!

Regenpijp ontstoppen? Vraag nu je offerte aan ons aan!

Bij Budget-Ontstopper zijn wij er als specialist voor als uw ontstopping aanhoudt en als u een blijvende oplossing wil. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door onze kennis vinden wij meestal snel het probleem en kunnen we vervolgens ook zorgen voor een permanente oplossing aan een scherpe prijs. Als je vroeg optreedt voorkom je bovendien verdere schade. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte om jouw regenpijp aan te pakken.

Vragen over deze pagina “regenpijp ontstoppen”? Is jouw regenpijp verstopt?

Vind ons nu ook op Facebook, klik hierboven voor een afspraak en stel rioolproblemen zeker niet uit!

Lees ook:

Veelgestelde vragen – regenpijp verstopt

Zijn er preventieve maatregelen die ik kan nemen om verstopte regenpijpen te voorkomen?

 • Je wil een verstopte regenpijp voorkomen? Dat kan zeker! Hierbij enkele voorbeelden van preventieve maatregelen. Het plaatsen van bladvangers of roosters op de regenpijpen om te voorkomen dat bladeren en ander puin binnendringen, regelmatig inspecteren (1 à 2 per jaar), regelmatig schoonmaken en reinigen van regenpijpen en het snoeien van overhangende takken die bladeren kunnen laten vallen. Zo kun je voorkomen dat de regenpijp verstopt raakt.

Wat zijn de gevolgen van een verstopte regenpijp als het niet wordt aangepakt?

 • Een verstopte regenpijp kan leiden tot wateroverlast rondom uw huis of gebouw, schade aan de fundering, gevelschade door opspattend water, vochtproblemen in de kelder en zelfs structurele schade aan het pand. Het is daarom belangrijk om verstopte regenpijpen tijdig aan te pakken.

Kan ik zelf mijn regenpijp ontstoppen of moet ik professionele hulp inschakelen om de regepijp te ontstoppen?

 • Voor eenvoudige verstoppingen kunnen huishoudelijke methoden zoals een ontstopper of ontstoppingsveer voldoende zijn. Voor hardnekkige verstoppingen of verstoppingen die dieper in de regenpijp zitten, kan je best professionele hulp inschakelen van een ontstoppingsdienst zoals Budget-Ontstopper om het probleem grondig aan te pakken.

Hoe vaak moet ik mijn regenpijp laten ontstoppen?

 • We bevelen aan om regelmatig inspecties uit te voeren en regenpijpen minstens één keer per jaar te ontstoppen, vooral in de herfst na het vallen van bladeren en in het voorjaar na het smelten van sneeuw en ijs. Idealiter dus 2 keer per jaar.

Wat zijn enkele mogelijke oorzaken van een verstopte regenpijp?

Verstoppingen kunnen worden veroorzaakt door opgehoopte bladeren, takken, vuil, vogelnesten en ander puin dat in de regenpijp terechtkomt en zich daar ophoopt. Ook kunnen klimplanten zoals klimop de regenpijp blokkeren en een verstopping teweegbrengen.

Hoe kan ik een verstopte regenpijp ontstoppen?

Een veelvoorkomende methode is het gebruik van een ontstopper om de verstopping los te maken door krachtig te pompen. Als dat niet werkt, kunt u een ontstoppingsveer gebruiken om de verstopping verder te verwijderen. Het reinigen van de regenpijp met een tuinslang met sterke waterdruk kan ook helpen.

This is default text for notification bar