Professionele rioolinspectie? Wanneer je problemen hebt met je riool, maar zelf niet kan vinden wat de oorzaak van het rioolprobleem is, kan je ervoor kiezen om professionals te laten komen om te kijken naar de riolering. Zij kunnen namelijk heel makkelijk het rioolprobleem vaststellen en zorgen dat het, indien nodig, weer gerepareerd zal worden.

rioolinspectie

Rioolinspectie: Het opsporen van rioolproblemen

Er zijn verschillende problemen welke kunnen ontstaan in het riool, waar jij niet altijd de oorzaak van kan vinden. Zo kan er bijvoorbeeld een rioolgeur in huis zijn, of kan je last hebben van een verstopping, of heb je opeens rioolvliegjes in je woning. Ook kan je last hebben van een ondergelopen kelder of vocht op plekken in je woning waar dat niet zou moeten zijn.

 

Vragen over deze pagina “rioolinspectie”? Even overleggen?ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, rioolinspectie

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Welke soorten van rioolinspectie zijn er?

Wanneer je zelf de oorzaak niet kan vinden, dan kunnen professionals je helpen om toch achter de oorzaak te komen. Dit kan op drie verschillende manieren: door middel van camera-inspectie, door middel van rookinspectie en door visuele inspectie. Bij camera-inspectie zullen we waterdichte camera’s gebruiken om door de rioolleiding te gaan om zo te kijken of er ergens een probleem te zien is.

Een voordeel hiervan is dat je niets hoeft open te graven om bij de leidingen te komen. Wanneer we verwachten dat de oorzaak een breuk of scheur in de leiding is, zullen we rookinspectie toepassen. Hierbij sluiten we de leidingen af en zullen we onder hoge druk een onschadelijke soort rook door de leidingen blazen. Wanneer het rook vervolgens ergens naar buiten komt, heb je de breuk of de scheur gevonden en kan je het gaan oplossen.

Bij visuele inspectie zal er een specialist het riool ingaan om fysiek te gaan kijken wat de oorzaak van het probleem zou kunnen zijn. Met deze manier zal het helaas wel vaak nodig zijn om bijvoorbeeld de weg op te breken, omdat de specialist er anders niet bij kan.

De voordelen van een rioolinspectierioolreparatie

Er zijn verschillende voordelen aan het regelen van een rioolinspectie. Wanneer je namelijk problemen hebt met de riolering, zoals bijvoorbeeld lekkages, zal de oorzaak snel naar voren komen. Ook kan je mogelijke grondverzakkingen onderzoeken en kun je vele problemen voorkomen wanneer er af en toe even een kijkje in het riool genomen wordt. Het is vaak mogelijk om op afstand het riool te onderzoeken, dus jijzelf zal er geen hinder van hebben.

Waarom een inspectie van het riool uitvoeren?

Wanneer je preventief rioolinspecties uitvoert, heeft dit verschillende voordelen. Je kan namelijk problemen voorkomen door ze tijdig op te merken. Daarnaast zal de levensduur van je riolering omhoog gaan door er af en toe eens naar te kijken.

Wat gebeurt er na de rioolinspectie?

Wanneer we de oorzaak van het probleem met de riolering hebben gevonden, dan zullen we advies geven over de verschillende opties die je hebt om het te laten oplossen. Groot probleem of defect? Dan zullen we een plan opstellen om de schade te komen repareren. Wanneer het een niet al te groot defect is, zullen we direct actie ondernemen om het probleem te verhelpen.

Rioolinspectie? Vraag dan een professional!

Als je een probleem hebt met je rioleringsstelsel, wat het dan ook is, is het verstandig om een professional met jarenlange ervaring in te schakelen. Zij hebben de benodigde materialen en weten wat ze moeten doen bij verschillende problemen. Ook heb je dan garantie dat we het probleem voor u oplossen.

Vraag nu je vrijblijvende offerte aan!

Bij Budget-Ontstopper zijn wij er als ontstoppingsdienst voor al uw ontstoppingen. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door onze kennis vinden wij meestal snel het rioolprobleem. Vervolgens kunnen we ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte om jouw rioleringsstelsel te inspecteren.

Waarom Budget Ontstopper?

 • Wij bieden betaalbare ontstoppingsdiensten van hoge kwaliteit, zonder concessies te doen aan de service.
 • Voordat u dure rioleringswerken laat uitvoeren, voeren wij eerst grondig onderzoek uit.
 • Onze rioolinspectie dienst staat 24/7 voor u klaar, ook voor dringende interventies.
 • Wij zijn er ook voor een preventief onderhoud uit te voeren of een bestaande situatie te laten inspecteren.
 • Onze ervaren vakmensen zijn erkend en hebben een uitgebreide expertise op het gebied van allerhande rioleringswerken.
 • Of u nu in Antwerpen woont of in de omliggende gebieden, wij zijn beschikbaar voor interventies.
 • Betaling met Bancontact is mogelijk, en wij bedienen zowel particulieren als professionals.
 • Wij hebben talloze tevreden klanten dankzij onze doeltreffende rioleringsoplossingen, zowel binnen als buiten.
 • Met meer dan 15 jaar ervaring garanderen wij proper werk en snelle oplossingen.
 • Bij Budget Ontstopper vertrouwen we op onze jarenlange ervaring en expertise; ontstoppings- en rioleringswerken hebben voor ons eigenlijk geen geheimen meer.
 • Wij maken gebruik van de nieuwste technieken voor detectie, waaronder camera inspectie en geurdetectie, om snel en efficiënt problemen op te sporen en aan te pakken via onze geavanceerde apparatuur.
 • Ons motto is: “Er zijn geen problemen met de riolering, alleen maar oplossingen!

Vragen over deze pagina “rioolinspectie”? Welk probleem met de riolering heeft u?

rioolinspectie

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Vind ons nu ook op Facebook, klik hierboven voor een afspraak en stel problemen met riolen zeker niet uit!

Lees ook:

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een regelmatige rioolinspectie?

Enkele voordelen zijn het vroegtijdig opsporen van problemen voordat ze ernstiger worden, het verminderen van de kans op kostbare reparaties, het behouden van de waterkwaliteit, het verlengen van de levensduur van het rioleringssysteem en het waarborgen van een veilige en gezonde leefomgeving.

Wat zijn de kosten voor een rioolinspectie?

De kosten voor een rioolinspectie variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte en complexiteit van het rioleringssysteem, de gebruikte inspectiemethoden (bv. camera inspectie of geurdetectie) en de arbeidskosten van de ontstopper. Indien je ons toelaat om even uw riolering na te kijken, dan maken wij graag een vrijblijvende offerte voor jou op. Bel of stuur ons een e-mail voor meer informatie.

Kan ik zelf een rioolinspectie uitvoeren?

Hoewel sommige eenvoudige inspecties mogelijk zelf kunnen worden uitgevoerd, zoals het controleren van zichtbare delen van het rioleringssysteem, is het over het algemeen raadzaam om een professionele ontstopper zoals Budget-Ontstopper in te schakelen voor een grondige en nauwkeurige camera inspectie. Wij beschikken over de juiste kennis, ervaring en apparatuur om de werken veilig en effectief uit te voeren.

Wanneer moet ik een rioolinspectie laten uitvoeren?

We raden aan om regelmatig rioolinspecties uit te voeren, vooral als u tekenen van problemen opmerkt, zoals terugkerende verstoppingen, stankoverlast, vochtplekken of verzakkingen van de grond. Ook bij de aankoop van een nieuw huis of na een periode van zware regenval kan een inspectie zeer zinvol zijn.

Hoe wordt een rioolinspectie uitgevoerd?

Een rioolinspectie kunnen we uitvoeren met behulp van verschillende methoden, waaronder visuele inspectie met behulp van een inspectie camera, rooktesten om lekken op te sporen, en druktesten om de algehele integriteit van het systeem te controleren. Wij zullen als professionele ontstoppingsdienst de meest geschikte methode kiezen op basis van de specifieke behoeften van jouw rioleringssysteem.

Wat is een rioolinspectie en waarom is het belangrijk?

Een rioolinspectie is een visuele evaluatie van het rioleringssysteem door middel van een inspectie camera om eventuele problemen, zoals verstoppingen, lekkages, scheuren of verzakkingen te identificeren. Het is belangrijk omdat het helpt om potentiële problemen vroegtijdig op te sporen voordat ze ernstiger worden en om de algehele gezondheid en functionaliteit van het rioleringssysteem te behouden.

This is default text for notification bar