Rioolinspectie? Wanneer je problemen hebt met je riool, maar zelf niet kan vinden wat de oorzaak van het probleem is, kan je ervoor kiezen om professionals te laten komen om te kijken naar de riolering. Zij kunnen namelijk heel makkelijk het probleem vaststellen en zorgen dat het, indien nodig, weer gerepareerd zal worden.

Rioolinspectie: Het opsporen van rioolproblemen

Er zijn verschillende problemen welke kunnen ontstaan in het riool, waar jij niet altijd de oorzaak van kan vinden. Zo kan er bijvoorbeeld een rioolgeur in huis zijn, of kan je last hebben van een verstopping, of heb je opeens rioolvliegjes in je woning. Ook kan je last hebben van een ondergelopen kelder of vocht op plekken in je woning waar dat niet zou moeten zijn.

rioolinspectie

Vragen over deze pagina “rioolinspectie”? Even overleggen?ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, rioolinspectie

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Welke soorten van rioolinspectie zijn er?

Wanneer je zelf de oorzaak niet kan vinden, dan kunnen professionals je helpen om toch achter de oorzaak te komen. Dit kan op drie verschillende manieren: door middel van camera-inspectie, door middel van rookinspectie en door visuele inspectie. Bij camera-inspectie zullen we waterdichte camera’s gebruiken om door de rioolleiding te gaan om zo te kijken of er ergens een probleem te zien is.

Een voordeel hiervan is dat je niets hoeft open te graven om bij de leidingen te komen. Wanneer we verwachten dat de oorzaak een breuk of scheur in de leiding is, zullen we rookinspectie toepassen. Hierbij sluiten we de leidingen af en zullen we onder hoge druk een onschadelijke soort rook door de leidingen blazen. Wanneer het rook vervolgens ergens naar buiten komt, heb je de breuk of de scheur gevonden en kan je het gaan oplossen.

Bij visuele inspectie zal er een specialist het riool ingaan om fysiek te gaan kijken wat de oorzaak van het probleem zou kunnen zijn. Met deze manier zal het helaas wel vaak nodig zijn om bijvoorbeeld de weg op te breken, omdat de specialist er anders niet bij kan.

De voordelen van een rioolinspectie

Er zijn verschillende voordelen aan het regelen van een rioolinspectie. Wanneer je namelijk problemen hebt met de riolering, zoals bijvoorbeeld lekkages, zal de oorzaak snel naar voren komen. Ook kan je mogelijke grondverzakkingen onderzoeken en kun je vele problemen voorkomen wanneer er af en toe even een kijkje in het riool genomen wordt. Het is vaak mogelijk om op afstand het riool te onderzoeken, dus jijzelf zal er geen hinder van hebben.

Waarom een inspectie van het riool uitvoeren?

Wanneer je preventief rioolinspecties uitvoert, heeft dit verschillende voordelen. Je kan namelijk problemen voorkomen door ze tijdig op te merken. Daarnaast zal de levensduur van je riolering omhoog gaan door er af en toe eens naar te kijken.

Wat gebeurt er na de rioolinspectie?

Wanneer we de oorzaak van het probleem met de riolering hebben gevonden, dan zullen we advies geven over de verschillende opties die je hebt om het te laten oplossen. Groot probleem of defect? Dan zullen we een plan opstellen om de schade te komen repareren. Wanneer het een niet al te groot defect is, zullen we direct actie ondernemen om het probleem te verhelpen.

Rioolinspectie? Vraag dan een professional!

Als je een probleem hebt met je riool, wat het dan ook is, is het verstandig om een professional in te schakelen. Zij hebben de benodigde materialen en weten wat ze moeten doen bij verschillende problemen. Ook heb je dan garantie dat we het probleem voor u oplossen.

Vraag nu je vrijblijvende offerte aan ons aan!

Bij Budget-Ontstopper zijn wij er als ontstoppingsdienst voor al uw ontstoppingen. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door onze kennis vinden wij meestal snel het probleem. Vervolgens kunnen we ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte om jouw riool te inspecteren.

Vragen over deze pagina “rioolinspectie”? Even overleggen?

rioolinspectie

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Vind ons nu ook op Facebook, klik hierboven voor een afspraak en stel problemen met riolen zeker niet uit!

Lees ook:

This is default text for notification bar