Rioolgeur in huis, mogelijke oorzaken en oplossingen

rioolgeur in huis

Vragen over deze pagina “rioolgeur in huis”? Even overleggen?ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, rioolgeur in huis

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Tegenwoordig komt het in België nog maar vrij weinig voor dat menselijk afval niet via het riool afvoeren. Het riool ligt namelijk onder de grond en dat zorgt ervoor dat de rioolgeur zich niet verspreid boven de grond. Dit kan natuurlijk soms wel het geval zijn wanneer er problemen met de riolering zijn. Wanneer er toch een rioolgeur door jouw huis verspreid, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk weer weg hebben. Eén van de meest voorkomende reden dat deze geur in jouw huis kan voorkomen is bijvoorbeeld een verstopping in het riool.

Niet alleen een verstopping kan leiden tot een nare rioolgeur, maar het kan ook zijn dat er bijvoorbeeld een scheur of barst in de leiding zit. Ook kan het voorkomen dat een boom met zijn wortels door de leiding is heen gekomen, of dat een boom zijn wortels om de leiding heen heeft geslagen en hem probeert fijn te knijpen.

Een ook vaak voorkomende reden van rioolgeuren bovengronds is dat er geen goed onderhoud is gepleegd aan de leidingen, of dat de leidingen gewoonweg oud zijn en je deze dient te vervangen.

De mogelijke oorzaken van een rioolgeur in huisrioollucht verhelpen

Wanneer je een rioolgeur in huis hebt, is er eigenlijk altijd wel sprake van een probleem in je riool. Dit probleem kan helaas op meerdere plaatsen zitten, waardoor het soms lastig is om de locatie vast te stellen.

Je kan ervoor kiezen om zelf te gaan zoeken naar de locatie van het probleem, maar dit kan je misschien niet altijd vinden. Wanneer je toilet bijvoorbeeld verstopt is, kan je proberen om deze zelf te ontstoppen en wanneer dat dan lukt, kan je het toilet een tijdje open laten staan om zo ervoor te zorgen dat de rioolgeur ook echt verdwijnt.

Wanneer je niet de plek kan vinden waar de rioollucht vandaan komt, is er een grote kans dat het probleem ergens onder jouw huis is. Zo kunnen er bijvoorbeeld scheuren in de leidingen zijn ontstaan, of zijn de leidingen slecht verbonden. Hierbij moet je zelf heel voorzichtig zijn, aangezien er grote kans is dat je meer schade aanricht dan dat je goed maakt.

Deze kans vergroot je ook nog eens wanneer je geen ervaring hebt met het herstellen van rioolproblemen. Wanneer je dus geen ervaring hiermee hebt, is het verstandig om een professional in te huren.

Professionele hulp om geurhinder op te sporen

Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van professionele hulp zoals een ontstoppingsdienst, zullen we als eerste zoeken naar de precieze locatie van het probleem. Dit kun je vaak doen door middel van een geurdetector of een camera.

Wanneer we het op deze manier niet vinden, dan kunnen we de leidingen ook afsluiten en zullen we er rook doorheen persen. Als er dan ergens rook uit de leidingen naar boven komt, weet je de locatie van het probleem.

Hierna kunnen we kijken naar een goede oplossing voor je probleem. Zo kan je bijvoorbeeld de volgende zaken ondernemen:

  • de leidingen leeg zuigen
  • of juist goed reinigen met een speciaal daarvoor gemaakt middel
  • of juist even alles goed doorluchten.

Vraag nu je vrijblijvende offerte aan ons aan voor rioolgeur in huis!

Bij Budget-Ontstopper zijn wij er als ontstoppingsdienst voor al uw ontstoppingen. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door onze kennis vinden wij meestal snel het probleem. Vervolgens kunnen we ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte om jouw riool te inspecteren.

Vragen over deze pagina “rioolgeur in huis”? Even overleggen?

rioolgeur in huis

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Vind ons nu ook op Facebook, klik hierboven voor een afspraak en stel problemen met riolen zeker niet uit!

Lees ook:

This is default text for notification bar