Rioolgeur in huis, mogelijke oorzaken en oplossingen

rioolgeur in huis

Vragen over deze pagina “geurhinder in huis”? Even overleggen over jouw onaangename geur?ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, rioolgeur in huis

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Tegenwoordig komt het in België nog maar vrij weinig voor dat menselijk afval niet via het riool afvoeren. Het riool ligt namelijk onder de grond en dat zorgt ervoor dat de onaangename rioolgeuren zich niet verspreiden boven de grond. Dit kan natuurlijk soms wel het geval zijn wanneer er problemen met de riolering zijn. Wanneer er zich toch een rioolgeur door jouw woning verspreid, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk weer weg hebben. Eén van de meest voorkomende reden dat deze penetrante geur in jouw huis kan voorkomen is bijvoorbeeld een verstopping in het riool.

Niet alleen een verstopping kan leiden tot een nare rioolgeur, maar het kan ook zijn dat er bijvoorbeeld een scheur of barst in de leiding zit. Ook kan het voorkomen dat een boom met zijn wortels door de leiding is heen gekomen, of dat een boom zijn wortels om de leiding heen heeft geslagen en hem probeert fijn te knijpen.

Ook een vaak voorkomende reden van vieze luchtjes bovengronds is dat er geen goed onderhoud is gepleegd aan de leidingen, of dat de leidingen gewoonweg oud zijn en je deze dient te vervangen.

De mogelijke oorzaken van een slechte geur in huisrioollucht verhelpen

Wanneer je een rioolstank in jouw woning hebt, is er eigenlijk altijd wel sprake van een probleem in je riool. Dit probleem kan helaas op meerdere plaatsen zitten, waardoor het soms lastig is om de locatie vast te stellen.

Je kan ervoor kiezen om zelf te gaan zoeken naar de locatie van het probleem, maar dit kan je misschien niet altijd vinden. Wanneer je toilet bijvoorbeeld verstopt is, kan je proberen om deze zelf te ontstoppen en wanneer dat dan lukt, kan je het toilet een tijdje open laten staan om zo ervoor te zorgen dat de rioolstank ook echt verdwijnt.

Wanneer je niet de plek kan vinden waar de penetrante rioollucht in huis vandaan komt, is er een grote kans dat het probleem ergens onder jouw woning is. Zo kunnen er bijvoorbeeld scheuren in de leidingen zijn ontstaan, of zijn de leidingen slecht verbonden. Hierbij moet je zelf heel voorzichtig zijn, aangezien er grote kans is dat je meer schade aanricht dan dat je goed maakt.

Deze kans vergroot je ook nog eens wanneer je geen ervaring hebt met het herstellen van rioolproblemen. Wanneer je dus geen ervaring hiermee hebt, is het verstandig om een professional in te huren.

Professionele hulp om geurhinder op te sporen

Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van professionele hulp zoals een ontstoppingsdienst, zullen we als eerste zoeken naar de precieze locatie van het probleem. Dit kun je vaak doen door middel van een geurdetector of een camera.

Wanneer we op deze manier de reden van de stankoverlast niet vinden, dan kunnen we de leidingen ook afsluiten en zullen we er niet schadelijke rook doorheen persen. Als er dan ergens rook uit de leidingen naar boven komt, weet je de locatie van het rioolprobleem.

Hierna kunnen we kijken naar een goede oplossing voor je rioolprobleem. Zo kan je bijvoorbeeld de volgende zaken ondernemen:

 • de leidingen leeg zuigen
 • of juist goed reinigen met een speciaal daarvoor gemaakt middel
 • of juist even alles goed doorluchten.

Waarom kiezen voor Budget Ontstopper als je rioollucht in huis hebt?

 • Betaalbare diensten: Wij bieden een betaalbare en professionele ontstoppingsdienst van hoge kwaliteit, zonder concessies te doen aan de service.
 • Grondig onderzoek: Voordat u dure en vaak onnodige rioleringswerken laat uitvoeren, voeren wij eerst grondig onderzoek uit waar de vieze lucht vandaan komt.
 • 24/7 beschikbaarheid: Onze rioolreinigingsdienst staat 24/7 voor u klaar, ook voor dringende interventies m.b.t. geurhinder.
 • Preventief onderhoud: Wij zijn er ook om preventief onderhoud uit te voeren of een bestaande situatie van uw riolering te inspecteren.
 • Ervaren vakmensen: Onze erkende vakmensen hebben uitgebreide expertise op het gebied van allerhande rioleringswerken.
 • Regio dekking: Of u nu in Antwerpen woont of in de omliggende gebieden, wij zijn beschikbaar voor interventies.
 • Betalingsgemak: Betaling met Bancontact is mogelijk, en wij bedienen zowel particulieren als professionals.
 • Tevreden klanten: Wij hebben talloze tevreden klanten dankzij onze doeltreffende rioleringsoplossingen, zowel binnen als buiten.
 • Ervaring met rioleringen: Met meer dan 15 jaar ervaring garanderen wij proper werk en snelle oplossingen voor uw rioleringen.
 • Expertise: Bij Budget Ontstopper vertrouwen we op onze jarenlange ervaring en expertise; ontstoppings- en rioleringswerken hebben voor ons geen geheimen meer. Wij zijn de rioolspecialist!
 • Geavanceerde technieken voor geurhinder: Wij maken gebruik van de nieuwste technieken voor detectie en inspectie, waaronder camera-inspectie en geurdetectie, om snel en efficiënt de geurhinder op te sporen en aan te pakken via onze geavanceerde apparatuur.
 • Motto van ons ontstoppingsbedrijf: Ons motto is: “Er zijn geen rioleringsproblemen, alleen maar oplossingen!

Vraag nu je vrijblijvende offerte aan ons aan voor rioollucht in huis!

Bij Budget-Ontstopper zijn wij er als ontstoppingsdienst en rioolspecialist voor al uw ontstoppingen. Zowel binnen in je woning als buiten in huis. Door onze kennis vinden wij meestal snel het probleem met het riool. Vervolgens kunnen we ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte om jouw riool te inspecteren.

Vragen over deze pagina “rioolgeur in huis”? Zelf last van een onaangename geur in huis?

rioolgeur in huis

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Vind ons nu ook op Facebook, klik hierboven voor een afspraak en stel problemen met riolen zeker niet uit!

Lees ook:

This is default text for notification bar