Wat moet je doen als de afvoer verstopt is?

Afvoer ontstoppen? Als het water niet meer doorspoelt dan heb je een probleem. Het kan leiden tot een hoop frustratie wanneer je niet weet waar een verstopping vandaan komt. Maar of een verstopping nu vanuit de wc, de douche of het toilet vandaan komt. Eén ding is zeker.

De verstopping dien je te verhelpen. Je kan ervoor kiezen om eerst te kijken of je het probleem zelf kan oplossen. Dit is soms een ingewikkelde klus omdat de daadwerkelijk verstopping diep in de afvoer zit. Je kan daarom terecht bij een ontstoppingsdienst. Daar werken experts die je kunnen helpen bij het oplossen van een verstopte afvoer. In dit artikel vertellen wij wat de grootste oorzaken van een verstopte afvoer zijn en geven we een paar tips om de verstopping toch zelf op te lossen.

Vragen over deze pagina “afvoer ontstoppen”? Even overleggen?

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

verstopte leiding, afvoer ontstoppen, afvoer ontstoppen antwerpen

Wat zijn de verschillende oorzaken van een verstopte afvoer?

Er zijn verschillende oorzaken van een verstopte afvoer. Er zijn twee belangrijkste oorzaken. De eerste oorzaak is dat er een grote verstopping zit in de hoofdleiding van je woning. Het kan ook zo zijn dat de verstopping in de rioolafvoer zit buiten je woning. De ander belangrijke oorzaak van een verstopte afvoer is een lokale verstopping in de afvoer. Er is dan een verstopping bij een onderdeel van je huis. Bijvoorbeeld bij je douche of je wc. Hieronder hebben we de grootste oorzaken van verstopte leidingen op een rijtje gezet.

  • De eerste belangrijke reden van een verstopte leiding is dat mensen dingen doorspoelen waarvan dit eigenlijk niet de bedoeling is. Eten kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat er een laag komt in de riolering doordat het eten aankoekt. Hierdoor ontstaat een prop en kan niets meers langs de verstopping.
  • Ook resten van zeep kunnen ervoor zorgen dat een leiding verstopt raakt. De resten kunnen gaan aankoeken aan de buizen voor de afvoer. Dit zorgt ervoor dat er steeds minder door de buizen heen kan en de buizen langzaam dichtslibben.
  • Het weggooien van te veel wc-papier in het toilet kan ook een oorzaak zijn van een verstopte leiding. Ook maandverband en hygiëne doekjes kunnen ervoor zorgen dat de leidingen verstopt raken. Gooi deze dus absoluut niet in de wc! Dit kan onnodig zorgen voor verstoppingen.

Het ontstoppen van de afvoer

Als de afvoer verstopt zit kan je natuurlijk eerst zelf proberen om deze te ontstoppen. Je kan gebruik maken van een klassieke ontstopper als er een kleine verstopping is. Zorg wel dat de ontstopper goed aansluit bij de put. Dan werkt de ontstopper het best. Als het ontstoppen door middel van een klassieke ontstopper niet werkt kan je proberen om azijn en soda in het putje te doen. Giet vervolgens kokend water in het putje en herhaal dit een aantal keer als dat nodig is.

Als dit allemaal niet werkt en je afvoer verstopt blijft is het verstandig om een ontstoppingsdienst in te schakelen. Daar werken experts die je kunnen helpen om het probleem te lokaliseren. Ze hebben ervaring en weten precies wat ze moeten doen om de afvoer moeten ontstoppen.

Waar ontstoppen wij afvoeren?

Afvoer ontstoppen Regio Antwerpenontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, afvoer ontstoppen,afvoer ontstoppen Antwerpen

Afvoer ontstoppen Regio Mechelen

Regio Kempen en Limburg

Regio Waasland

Afvoer ontstoppen? Vraag nu je vrijblijvende offerte aan ons aan!

Bij Budget-Ontstopper zijn wij er als specialist voor al uw ontstoppingen. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door ons kennis vinden wij meestal snel het probleem en kunnen we vervolgens ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte om jouw afvoer te ontstoppen.

ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, afvoer ontstoppen, afvoer ontstoppen Antwerpen

Vragen over deze pagina “afvoer ontstoppen”? Even overleggen?

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Vind ons nu ook op Facebook, klik hierboven voor een afspraak en stel problemen met riolen zeker niet uit!

Lees ook:

This is default text for notification bar