Help, wie kan mij helpen bij het reiniging van mijn riool? Tegenwoordig is elke woning of bedrijf voorzien van leidingen welke aansluiten op het riool. Helaas vergeten mensen vaak dat deze leidingen ook onderhoud nodig hebben, omdat er anders grote kans is op bijvoorbeeld een verstopping.

Dit kan je zelf doen, maar vaak gebruik je dan niet de juiste middelen. Wat handiger is, is om jaarlijks een rioolreiniging te laten uitvoeren door specialisten. Hiermee kun je veel problemen met jouw rioolstelsel voorkomen.

Vragen over deze pagina “rioolreiniging”? Even overleggen of een afspraak maken?ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, rioolreiniging

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

 

 

 

Wanneer is rioolreiniging nodig?

Wanneer je last hebt van een verstopping, heeft een rioolreiniging niet zoveel nut meer. Je zal dan een ontstoppingsdienst langs moeten laten komen om het probleem te verhelpen. Vervolgens kunnen zij vaak daarna de rioleringen nog reinigen. Wanneer je een overlast van stank in uw huis hebt, is het mogelijk om het rioolstelsel te laten reinigen. Vaak is dit al de ideale oplossing voor het genoemde probleem. Naast dat je jouw riolering kan laten reinigen bij problemen, is het verstandig om preventief een rioolreiniging uit te voeren.

Hierbij kun je opkomende problemen met het riool terugdringen en zo zal het probleem uiteindelijk niet bij jou terecht komen. Vaak zijn er bij problemen met de riolering namelijk sprake van nalatigheid van het onderhoud. Natuurlijk is er ook kans dat de oorzaak van het probleem extern ligt.

Zo kunnen er bijvoorbeeld verzakkingen zijn geweest die ervoor zorgen dat de riolering minder goed werkt, of kan het zijn dat de wortels van een boom zorgen voor een probleem met de rioleringen in de grond. Ook hiervoor is het handig om af en toe een rioolreiniging uit te laten voeren. Op deze manier kunnen we grote problemen met riolen voorkomen, doordat we ze al op tijd opmerken.

Riool reinigen: effectief & preventief

De manier waarop de reiniging plaatsvindt, verschilt per type leidingstelsel. Een professional zal eerst een plan opstellen om de rioleringen te reinigen en wanneer de reiniging begint, zullen de resten vuil ook worden weggehaald om zo toekomstige problemen te voorkomen. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je geen rioolvliegjes in jouw huis zal krijgen. Ook zorgt een preventieve rioolreiniging ervoor dat je veel geld bespaard.

Wanneer er namelijk een groot probleem is, zullen de kosten voor het oplossen daarvan namelijk veel hoger liggen dan wanneer je jouw rioleringen preventief laat reinigen.

Dit komt omdat je dan veel meer zal moeten doen om de riolering weer goed werkend te krijgen, en daarvoor zullen dan ook meerdere experts aanwezig moeten zijn om te helpen met het oplossen van het rioolprobleem. Dit kost een stuk meer geld dan wanneer je alleen een enkele keer per jaar jouw riolering preventief laat reinigen en zo eventuele problemen ziet aankomen en gelijk al kan insnoeren.

Rioolreiniging uitvoeren na een camera-inspectie

Wanneer je problemen hebt met de riolering, of wanneer jouw leidingen niet helemaal goed lijken te werken, kan je een rioolinspectie via camera inspectie laten plaatsvinden. Hierbij zullen we door middel van een waterdichte camera in de rioleringen een inspectie uitvoeren of er een oorzaak te vinden is van het rioolprobleem.

Op deze manier kunnen we de precieze locatie van bijvoorbeeld een lekkage vinden, en is actie ondernemen een stuk makkelijker. Ook ben je verzekerd van een goed werkende rioleringen wanneer je dit soort reinigingen laat uitvoeren door professionele mensen.

Vraag nu je vrijblijvende offerte aan voor jouw rioolonderhoud

Bij Budget-Ontstopper zijn wij er als specialist voor al uw rioleringswerken & ontstoppingen met riolen en hebben we bovendien jarenlange ervaring. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door ons kennis vinden wij meestal snel het rioolprobleem en kunnen we vervolgens ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte om jouw riool te reinigen.

Waarom Budget Ontstopper?

 • Wij bieden betaalbare ontstoppingsdiensten van hoge kwaliteit, zonder concessies te doen aan de service.
 • Voordat u dure rioleringswerken laat uitvoeren, voeren wij eerst grondig onderzoek uit.
 • Onze rioolreiniging dienst staat 24/7 voor u klaar, ook voor dringende interventies.
 • Wij zijn er ook om een preventief onderhoud uit te voeren of een bestaande situatie van uw riolering te laten inspecteren.
 • Onze ervaren vakmensen zijn erkend en hebben een uitgebreide expertise op het gebied van allerhande rioleringswerken.
 • Of u nu in Antwerpen woont of in de omliggende gebieden, wij zijn beschikbaar voor interventies.
 • Betaling met Bancontact is mogelijk, en wij bedienen zowel particulieren als professionals.
 • Wij hebben talloze tevreden klanten dankzij onze doeltreffende rioleringsoplossingen, zowel binnen als buiten.
 • Met meer dan 15 jaar ervaring garanderen wij proper werk en snelle oplossingen voor uw rioleringen.
 • Bij Budget Ontstopper vertrouwen we op onze jarenlange ervaring en expertise; ontstoppings- en rioleringswerken hebben voor ons eigenlijk geen geheimen meer.
 • Wij maken gebruik van de nieuwste technieken voor detectie en inspectie, waaronder camera inspectie en geurdetectie, om snel en efficiënt problemen op te sporen en aan te pakken via onze geavanceerde apparatuur.
 • Ons motto is: “Er zijn geen rioleringsproblemen, alleen maar oplossingen!

Vragen over deze pagina “rioolreiniging”? Even overleggen of een afspraak maken voor jouw rioleringen?

rioolreiniging, rioolreiniging Antwerpen

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Vind ons nu ook op Facebook, klik hierboven voor een afspraak en stel problemen met riolen zeker niet uit!

Lees ook:

Veelgestelde vragen – riolering reinigen

Wat zijn de voordelen van professionele rioolreiniging?

Enkele voordelen zijn het voorkomen van verstoppingen, het verbeteren van de waterstroom, het verminderen van geuroverlast, het verlengen van de levensduur van het rioolsysteem en het behouden van een gezonde en veilige leefomgeving.

Wat zijn de kosten voor rioolreiniging?

De kosten voor rioolreiniging variëren afhankelijk van factoren zoals de lengte en staat van het rioolsysteem, de gebruikte reinigingsmethoden en de arbeidskosten van de ontstopper. Wij komen graag bij u langs om het probleem met jouw riolering te bestuderen en maken daarna graag een vrijblijvende offerte op maat voor jou op.

Kan ik zelf mijn riool reinigen?

Hoewel je sommige eenvoudige rioolreinigingsklussen zelf kunt uitvoeren, zoals het reinigen van afvoerputjes met een ontstoppingsmiddel, is het over het algemeen raadzaam om een professionele ontstoppingsdienst zoals Budget-Ontstopper in te schakelen voor een grondige en effectieve reiniging. Wij beschikken over de juiste kennis, ervaring en apparatuur om het werk veilig en effectief uit te voeren.

Wat zijn tekenen dat mijn riool moet worden gereinigd?

Tekenen dat uw riool moet worden gereinigd zijn onder meer terugkerende verstoppingen, langzame afvoer, borrelen in afvoeren, stankoverlast, en vochtplekken rond afvoerputjes. Als u een van deze symptomen opmerkt, is het raadzaam om een professionele rioolreiniging te laten uitvoeren. Bel ons of stuur ons een e-mail voor een vrijblijvende offerte.

Hoe vaak moet ik mijn riool laten reinigen?

Antwoord: De frequentie van rioolreiniging kan variëren afhankelijk van factoren zoals het gebruik van het rioolsysteem, de leeftijd van de leidingen en de omgevingsomstandigheden. Over het algemeen wordt aanbevolen om rioolreiniging jaarlijks of halfjaarlijks uit te voeren om verstoppingen te voorkomen en de algehele gezondheid van het systeem te behouden.

Wat is rioolreiniging en waarom is het belangrijk?

Rioolreiniging is het proces van het verwijderen van afzettingen, vet, vuil en andere verontreinigingen uit rioolleidingen en afvoersystemen. Het is belangrijk omdat regelmatige reiniging verstoppingen kan voorkomen, de waterstroom kan verbeteren, geuroverlast kan verminderen en de levensduur van het rioolsysteem kan verlengen.

This is default text for notification bar