Het ontstoppen van het doucheputje

ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, doucheputje ontstoppen

Veel mensen vinden het ontstoppen van het doucheputje het vervelendste klusje in heel het huishouden. Het voorkomen van overlast is erg belangrijk. Daarom is het belangrijk dat je dit vervelende klusje toch op tijd doet en bijhoudt. Er is niet een standaardtijd wanneer je het putje weer moet schoonmaken.

Dit hangt namelijk van allerlei verschillende factoren af. Het hangt niet alleen af van de grote van je huishouden, maar ook van de spullen die je door het putje spoelt. In dit artikel vertellen wij hoe dat putje nu elke keer verstopt en hoe je het putje het beste kan ontstoppen.

Vragen over deze pagina? Even overleggen over jouw verstopt doucheputje ?

☎️ +32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

 

doucheputje ontstoppen

De oorzaak van de verstopte doucheput

Elk doucheputje raakt wel eens verstopt. Bij het ene putje duurt het wellicht wat langer dan het andere putje, maar als je een doucheputje gebruikt raakt het ook verstopt. Er komt allerlei vuil, haren en verschillende soorten verzorgingsproducten het putje in. Ook bijvoorbeeld vuil en stof, scheerschuim en shampoo zijn boosdoeners voor het doucheputje. Al deze resten van het douchen hopen zich op in het putje.

Het ontstoppen van een doucheputje

Het ontstoppen van een doucheputje is eenvoudig zelf te doen. Zeker wanneer je dit regelmatig bijhoudt is het helemaal niet nodig om gisteren een professional voor in te schakelen. Pas als het echt niet lukt is het tijd om een vakman in te schakelen. Hieronder hebben wij een aantal tips op een rij gezet om op de juiste manier een doucheputje te ontstoppen.

 • Tip 1: Als je een doucheputje moet ontstoppen kan je altijd gebruik maken van de klassieke ontstopper. Als je last hebt van een verstopte douche put komt dit door resten van vuil. Met de ontstopper kan je dit meestal makkelijk lostrekken.
 • Tip 2: Wanneer het niet lukt om te ontstoppen door middel van een klassieke ontstopper kan je gebruik maken van andere middelen. Je kan bijvoorbeeld baking soda en azijn gebruiken. Je doet een beetje soda in het putje en na een tijdje doe je azijn bij. Daarna gooi je hier kokend water over zodat de resten op een natuurlijke manier kunnen oplossen. Soms is het nodig om dit proces een aantal keer te herhalen. Zeker bij hardnekkige verstoppingen.
 • Tip 3: Tenslotte kan je gebruik maken van een zeefje die ervoor zorgt dat er geen afval in het putje komt. Het zeefje is dus vooral preventief en zal ervoor zorgen dat er in de toekomst minder snel een verstopping plaatsvindt.

Als bovenstaande tips niet helpen, dan is er meestal een lastiger probleem en dan is het raadzaam om even met ons contact op te nemen.

Professional voor het ontstoppen van je putje

Als het niet lukt om zelf het putje te ontstoppen is het verstandig om hulp in te schakelen. Je kan hulp inschakelen van een ontstoppingsdienst. Een ontstoppingsbedrijf kan het rioolprobleem direct bij de oorzaak aanpakken. Zo kun je ervoor zorgen dat je het probleem echt kunt verhelpen en het probleem ook minder snel terugkomt.

Een ontstoppingsdienst kan je helpen bij allerlei zaken die te maken hebben met de riolering. Zo kunnen ze je bijvoorbeeld ook te hulp schieten als je een verstopping in de wc of verstopte afvoer hebt. Een verstopt doucheputje is zeker geen onoverkomelijk probleem. Zorg er wel voor dat je het probleem oplost en het putje ontstopt!

Waarom Budget Ontstopper voor je verstopte doucheput?

 • Wij bieden betaalbare ontstoppingsdiensten van hoge kwaliteit, zonder concessies te doen aan de service.
 • Voordat u dure rioleringswerken laat uitvoeren, voeren wij eerst grondig onderzoek uit.
 • Onze ontstoppingsdienst staat 24/7 voor u klaar, ook voor dringende interventies.
 • Onze ervaren vakmensen zijn erkend en hebben een uitgebreide expertise op het gebied van rioleringswerken.
 • Of u nu in Antwerpen woont of in de omliggende gebieden, wij zijn beschikbaar voor interventies.
 • Betaling met Bancontact is mogelijk, en wij bedienen zowel particulieren als professionals.
 • Wij hebben talloze tevreden klanten dankzij onze doeltreffende rioleringsoplossingen, zowel binnen als buiten.
 • Met meer dan 15 jaar ervaring garanderen wij proper werk en snelle oplossingen.
 • Bij Budget Ontstopper vertrouwen we op onze jarenlange ervaring en expertise; ontstoppings- en rioleringswerken hebben voor ons geen geheimen meer.
 • Wij maken gebruik van de nieuwste technieken voor detectie, waaronder camera inspectie en geurdetectie, om snel en efficiënt problemen op te sporen en aan te pakken.
 • Ons motto is: “Er zijn geen problemen, alleen maar oplossingen!

Waar zijn wij actief?

Doucheputje verstopt in de omgeving van Antwerpen

Verstopte doucheput in de buurt van Mechelen

Doucheputje verstopt regio Kempen en Limburg

Verstopte doucheput regio Waasland

Doucheputje verstopt? Vraag je vrijblijvende offerte aan!

Bij Budget-Ontstopper zijn wij er als specialist voor al uw ontstoppingen. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door onze kennis vinden wij meestal snel het probleem met het verstopt doucheputje en kunnen we vervolgens ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte om jouw doucheputje te ontstoppen.

Vragen over deze pagina? Even overleggen over jouw verstopt doucheputje?ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, doucheputje ontstoppen

☎️ +32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

 

Vind ons nu ook op Facebook, klik hierboven voor een afspraak en stel problemen met riolen zeker niet uit!

Lees ook:

Veelgestelde vragen – verstopt doucheputje

Zijn er preventieve maatregelen die ik kan nemen om verstoppingen te voorkomen?

 • Naast het gebruik van een afvoerzeefje en regelmatige reiniging, kan periodiek onderhoud door een ontstoppingsdienst helpen bij het voorkomen van verstoppingen en het behoud van een goed functionerend doucheputje.

Hoe kan ik weten dat mijn doucheputje verstopt is voordat het een groot probleem wordt?

Tekenen van een verstopt doucheputje zijn onder meer langzaam weglopen van water, water dat omhoog borrelt in de douchebak, onaangename geuren uit de afvoer en een verminderde waterstroom.

Is het veilig om chemische ontstoppingsmiddelen te gebruiken voor een verstopt doucheputje?

Hoewel chemicaliën effectief kunnen zijn om een verstopte doucheput te bestrijden, kunnen ze ook schadelijk zijn voor de afvoerleidingen en het milieu. Het gebruik ervan moet met zorg worden gedaan en volgens de instructies op de verpakking. Bij te veel twijfel is het verstandiger om samen te werken met een ontstoppingsdienst. Bel of e-mail ons bij vragen of voor een vrijblijvende offerte voor jouw douche afvoer.

Wat moet ik doen als de verstopping dieper zit dan ik kan bereiken?

Als huishoudelijke methoden niet werken en de verstopte douche afvoer aanhoudt en nare luchtjes blijft afgeven, overweeg dan om een professionele ontstoppingsdienst zoals Budget-Ontstopper in te schakelen. Wij beschikken over gespecialiseerde apparatuur om diepere verstoppingen aan te pakken.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn doucheputje verstopt raakt?

 • Installeer een afvoerzeefje om haar en ander vuil op te vangen voordat het in de afvoer terechtkomt.
 • Spoel regelmatig kokend water (of warm water) door de afvoer om zeepresten en andere opbouw weg te spoelen.
 • Gebruik een milieuvriendelijke afvoerreiniger op basis van enzymen om ophopingen te voorkomen.

Op deze manier kun je een verstopt putje te snel af zijn.

Wat zijn enkele mogelijke oorzaken van een verstopt doucheputje?

Een veelvoorkomende oorzaak is haar, zeep of ander vuil. Deze kunnen zich ophopen in de afvoer van een doucheputje en vervolgens een verstopping veroorzaken. Ook kunnen mineralen uit hard water zich afzetten en de afvoer verstoppen met een vieze geur tot gevolg.

Hoe kan ik een doucheputje ontstoppen?

 • Een veelvoorkomende methode is het verwijderen van de afvoerplug en het gebruik van een ontstopper om de verstopping los te maken. Als dat niet werkt, kun je een ontstoppingsveer gebruiken om de verstopping verder te verwijderen. Het reinigen van de verstopte afvoer met een mengsel van heet water (of toch warm water), azijn en baking soda kan ook helpen.
This is default text for notification bar