Het ontstoppen van een leiding

Leiding ontstoppen

Wanneer je een leiding moet ontstoppen kan je dit in de meeste gevallen gewoon zelf oplossen voordat je een ontstoppingsdienst belt. Dit kan je een hoop geld besparen. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je het beste een leiding moet ontstoppen en wanneer het verstandiger is om toch een ontstoppingsdienst in te schakelen.

Vragen over deze pagina ? Even overleggen over uw verstopte afvoer of leiding?

☎️ +32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

 

Het ontstoppen van een leiding met behulp van een chemisch ontstoppingsmiddel

Als je een leiding moet ontstoppen zijn er verschillende middelen die je hiervoor kan gebruiken. Chemische middelen hebben strenge eisen zodat je zeker weet dat ze niet schadelijk zijn voor je gezondheid. Je kan de chemische middelen bij verschillende winkels kopen en er gelijk mee aan de slag.

Het is echter wel van belang dat je goed weet wat je doet als je chemische middelen gebruikt. Er zijn namelijk ook chemicaliën die de leidingen kunnen beschadigen. Het is belangrijk dat je goed de instructies door leest voordat je de middelen gebruikt. Zo weet je zeker dat alles goed gaat en je geen schade aanbrengt.

Ontstop je leiding met mechanische ontstoppingsmiddelen

De aller veiligste manier om een leiding te ontstoppen is door middel van mechanische middelen. Deze middelen kunnen op geen enkele manier schade brengen aan de leiding. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van de bekende ontstopper ook wel een plopper genoemd.

Met deze ontstopper zorg je ervoor dat je een vacuüm creëert en de blokkade kan losmaken. Het is wel belangrijk dat de ontstopper goed aansluit bij de afvoer zodat er een goed vacuüm ontstaat. Je kan ook gebruik maken van een rioolslang. Een rioolslang is een lange slang die de verstopping weg kan duwen. De slang wordt door het riool heen geduwd en duwt dus heel simpel de prof die de verstopping veroorzaakt weg.

Verstopte afvoer behandelen met huismiddeltjes

Een derde mogelijkheid is het ontstoppen van een leiding door middel van huismiddelen. Als je ervoor kiest om een leiding te ontstoppen door middel van huismiddelen is het van belang om goed op te letten dat je geen schade aanbrengt. Er zijn namelijk chemische reacties die schadelijk kunnen zijn voor de leidingen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Er zijn natuurlijk huismiddelen die je wel zonder zorgen kan gebruiken.

Je kan bijvoorbeeld kokend water met zeep gebruiken om de ophopingen van vuil op te hopen. Ook kan je cola gebruiken om een hardnekkige verstopping in de wc te verhelpen. Als je de cola een nachtje in de wc laat staan kan dit goed helpen. Het gebruik van een kopje baking soda in combinatie met andere middelen die je thuis hebt staan kan zorgen voor een gevaarlijke situatie die je leidingen aantast. Gebruik dus niet zomaar baking soda zonder eerst goed te onderzoeken of je leiding er tegen bestand is.

Het is natuurlijk beter als je de verstoppingen helemaal kan voorkomen. Let daarom goed op wat je allemaal wegspoelt. Je kan ook gebruik maken van een zeef als je wil dat er niet te veel afval door bijvoorbeeld de douche heen komt. Let goed op en probeer verstoppingen te voorkomen. Als er dan toch een verstopping ontstaat zorg dan dat je deze oplost.

Waar behandelen wij een verstopte afvoer of verstopte leidingen?

Verstopte afvoer in de buurt van Antwerpen

Afvoer verstopt in de buurt van Mechelen

Verstopte afvoer regio Kempen en Limburg

Afvoer verstopt regio Waasland

Afvoer verstopt? Vraag nu je vrijblijvende offerte aan ons aan!

Bij Budget-Ontstopper zijn wij er als specialist voor al uw ontstoppingen en helpen wij u af van nare geurtjes in huis. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door ons kennis vinden wij meestal snel het probleem en kunnen we vervolgens ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte om jouw leiding te ontstoppen.

ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen,leiding ontstoppen, leiding ontstoppen AntwerpenVragen over deze pagina? Even overleggen over uw verstopte afvoer of leiding?

☎️ +32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Vind ons nu ook op Facebook. Klik hierboven voor een afspraak en stel problemen met riolen zeker niet uit!

Lees ook:

 

 

Veelgestelde vragen – verstopte afvoer

Kan ik zelf leidingen ontstoppen of heb ik professionele hulp nodig?

  • Voor eenvoudige verstoppingen kunnen huishoudelijke methoden zoals een ontstopper of ontstoppingsveer of HG vloeibare ontstopper voldoende zijn. Bij hardnekkige verstoppingen of verstoppingen die dieper in de leidingen zitten, is professionele hulp of tussenkomst van een ontstoppingsdienst zoals Budget-Ontstopper vaak vereist.

Hoe weet ik dat mijn leidingen verstopt zijn voordat het een groot probleem wordt?

  • Tekenen van verstopte leidingen zijn onder meer langzaam weglopend water, borrelen of borrelen in de afvoer, onaangename geuren en wateroverlast rond de afvoer.

Is het veilig om chemische ontstoppingsmiddelen te gebruiken voor het ontstoppen van leidingen?

  • Chemische producten kunnen effectief zijn, maar het kan ook schadelijk zijn voor de leidingen en het milieu. Het gebruik ervan moet met voorzichtigheid gebeuren en volgens de instructies op de verpakking. Wij raden aan om voorzichtig te zijn met het gebruik van dergelijke producten.

Wat moet ik doen als de verstopping dieper zit dan ik kan bereiken?

  • Als huishoudelijke methoden niet werken, is het verstandig om een professionele ontstoppingsdienst zoals Budget-Ontstopper in te schakelen. Wij beschikken over gespecialiseerde apparatuur om diepere verstoppingen aan te pakken.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn leidingen verstopt raken? Wat zijn de beste tips?

Graag geven we een aantal tips:

  • Voorkom het doorspoelen van items die niet oplosbaar zijn in water, zoals vet, watten, maandverband, tampons en vochtige doekjes.
  • Spoel regelmatig kokend water door de leidingen om opgehoopt vet en vuil weg te spoelen.
  • Zorg voor een zeefje of afvoerstop om haren en etensresten op te vangen voordat ze de leidingen kunnen verstoppen.

Wat zijn enkele mogelijke oorzaken van een verstopte leiding of verstopte afvoeren?

  • Verstoppingen kunnen worden veroorzaakt door opgehoopt vuil, vet, haren, voedselresten, toiletpapier en andere vreemde voorwerpen die in de leiding terechtkomen en zich daar ophopen. Gooi etensresten en andere opgenoemde zaken dus niet in het toilet, maar recycleer deze netjes in de vuilbak.

Hoe kan ik een verstopte leiding ontstoppen?

  • Een veelvoorkomende methode is het gebruik van een ontstopper om de verstopping los te maken door krachtig te pompen. Als dat niet werkt, kan een ontstoppingsveer worden gebruikt om de verstopping verder te verwijderen. Chemicaliën kan je ook overwegen, maar moet je met zorg gebruiken. Lees daarom goed de instructies.
This is default text for notification bar