Het ontstoppen van een leiding

Leiding ontstoppen

Wanneer je een leiding moet ontstoppen kan je dit in de meeste gevallen gewoon zelf oplossen voordat je een ontstoppingsdienst belt. Dit kan je een hoop geld besparen. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je het beste een leiding moet ontstoppen en wanneer het verstandiger is om toch een ontstoppingsdienst in te schakelen.

Vragen over deze pagina “leiding ontstoppen”? Even overleggen?ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, leiding ontstoppen, leiding ontstoppen Antwerpen

Het ontstoppen van een leiding met behulp van chemische ontstoppingsmiddelen

Als je een leiding moet ontstoppen zijn er verschillende middelen die je hiervoor kan gebruiken. Chemische middelen hebben strenge eisen zodat je zeker weet dat ze niet schadelijk zijn voor je gezondheid. Je kan de chemische middelen bij verschillende winkels kopen en er gelijk mee aan de slag.

Het is echter wel van belang dat je goed weet wat je doet als je chemische middelen gebruikt. Er zijn namelijk ook chemische ontstoppingsmiddelen die de leidingen kunnen beschadigen. Het is belangrijk dat je goed de instructies door leest voordat je de middelen gebruikt. Zo weet je zeker dat alles goed gaat en je geen schade aanbrengt.

Ontstop je leiding met mechanische ontstoppingsmiddelen

De aller veiligste manier om een leiding te ontstoppen is door middel van mechanische middelen. Deze middelen kunnen op geen enkele manier schade brengen aan de leiding. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van de bekende ontstopper ook wel een plopper genoemd.

Met deze ontstopper zorg je ervoor dat je een vacuüm creëert en de blokkade kan losmaken. Het is wel belangrijk dat de ontstopper goed aansluit bij de afvoer zodat er een goed vacuüm ontstaat. Je kan ook gebruik maken van een rioolslang. Een rioolslang is een lange slang die de verstopping weg kan duwen. De slang wordt door het riool heen geduwd en duwt dus heel simpel de prof die de verstopping veroorzaakt weg.

Een leiding ontstoppen met huismiddeltjes

Een derde mogelijkheid is het ontstoppen van een leiding door middel van huismiddelen. Als je ervoor kiest om een leiding te ontstoppen door middel van huismiddelen is het van belang om goed op te letten dat je geen schade aanbrengt. Er zijn namelijk chemische reacties die schadelijk kunnen zijn voor de leidingen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Er zijn natuurlijk huismiddelen die je wel zonder zorgen kan gebruiken.

Je kan bijvoorbeeld warm water met zeep gebruiken om de ophopingen van vuil op te hopen. Ook kan je cola gebruiken om een verstopping in de wc te verhelpen. Als je de cola een nachtje in de wc laat staan kan dit goed helpen. Het gebruik van soda in combinatie met andere middelen die je thuis hebt staan kan zorgen voor een gevaarlijke situatie die je leidingen aantast. Gebruik dat dus niet zomaar zonder goed onderzoek.

Het is natuurlijk beter als je de verstoppingen helemaal kan voorkomen. Let daarom goed op wat je allemaal wegspoelt. Je kan ook gebruik maken van een zeef als je wil dat er niet te veel afval door bijvoorbeeld de douche heen komt. Let goed op en probeer verstoppingen te voorkomen. Als er dan toch een verstopping ontstaat zorg dan dat je deze oplost.

Waar ontstoppen wij leidingen?

Leiding ontstoppen Regio Antwerpen

Leiding ontstoppen Regio Mechelen

Regio Kempen en Limburg

Regio Waasland

Vraag nu je vrijblijvende offerte aan ons aan!

Bij Budget-Ontstopper zijn wij er als specialist voor al uw ontstoppingen. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door ons kennis vinden wij meestal snel het probleem en kunnen we vervolgens ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte om jouw leiding te ontstoppen.

ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen,leiding ontstoppen, leiding ontstoppen AntwerpenVragen over deze pagina “leiding ontstoppen”? Even overleggen?

+32 487 55 27 50

 budget.ontstopper@gmail.com

OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Vind ons nu ook op Facebook. Klik hierboven voor een afspraak en stel problemen met riolen zeker niet uit!

Lees ook:

This is default text for notification bar