Wc ontstoppen? Help! Als je een verstopte toilet hebt kan dit heel vervelend zijn. Er kan overlast van stank zijn en bovendien kunnen er ook problemen ontstaan bij het doorspoelen van het toilet. Het is daarom belangrijk dat je een verstopping in het toilet snel oplost. Zo zorg je ervoor dat je erger voorkomt en dat je zo kort mogelijk last hebt van het probleem.

Je kan het oplossen van de verstopping zelf doen. Als je dit liever niet doet omdat je het een vieze klus vindt of omdat je gewoon niet zo handig bent kan je dit aan professionals over laten. Zij hebben hier ervaring mee en weten precies hoe ze het probleem zo snel mogelijk kunnen oplossen. In dit artikel vertellen wij wat de verschillende oorzaken van een verstopt toilet zijn en hoe je dit probleem zo snel mogelijk kan oplossen.

Vragen over deze pagina “wc ontstoppen”? Even overleggen?ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, wc ontstoppen

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

De verschillende oorzaken van een verstopt toilet

Een verstopping in de wc kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Zo kan het doorspoelen van spullen die hier niet voor bedoeld een verstopping

wc ontstoppen, wc ontstoppen antwerpen

veroorzaken. Maar ook een kapotte riolering kan ervoor zorgen dat je het toilet niet meer kan doorspoelen. Wij hebben hieronder de vijf grootste oorzaken van toilet verstoppingen op een rijtje gezet:

  • Een van de belangrijkste oorzaken van een verstopt toilet is dat de rioleringen verouderd zijn. Zeker in oude steden zie je vaak dat de buizen van jouw riolering breuken krijgen. De buizen van de riolering kunnen zelfs verzakken, dit heeft als gevolg dat viezigheid ophoopt in de buizen en je de wc niet meer kan doorspoelen.
  • Daarnaast is het doorspoelen van eten en andere spullen die niet in het riool horen een grote oorzaak van een verstopte wc. De riolering kan gaan dichtslibben en als er dan iets groots doorheen moet zorgt dit voor een blokkade. Heel de buis is dan verstopt door alle resten die hierin zitten. De wc is verstopt en je kan hem niet meer doorspoelen.
  • Tenslotte is het overmatig gebruik van toiletpapier ook een grote oorzaak van een wc-verstopping. Het papier breekt niet goed af in de riolering waardoor er proppen ontstaan in de afvoerbuis. Dit is ook het geval met vochtige doekjes en maandverband. Dit moet je absoluut niet door de wc heen spoelen. Hierdoor ontstaan namelijk onnodige ophopingen die een mogelijke verstopping kunnen veroorzaken.

Het ontstoppen van je wc

Wanneer je een verstopping in je wc hebt en die niet meer goed doorspoelt moet je deze ontstoppen. Je kan ervoor kiezen om zelf de wc te ontstoppen of dit te laten doen door een specialist. Als je zelf een wc ontstopt kan je hier een traditionele ontstopper voor gebruiken. Je moet er wel op letten dat de ontstopper goed op de ingang van de wc-afvoer past. Je kan dan namelijk goed luchtdicht werken. Dit is nodig om de wc op de juiste manier te ontstoppen.

Wanneer het zelf niet lukt om de wc te ontstoppen kan je een professioneel iemand inroepen. Deze kan effectief het probleem oplossen. Het probleem pak je dan namelijk aan bij de oorzaak. Zeker bij problemen die zich buiten je huis bevinden moet je de oorzaak aanpakken!

Wc ontstoppen? Vraag nu je vrijblijvende offerte aan ons aan!

Bij Budget-Ontstopper zijn wij er als ontstoppingsdienst voor al uw ontstoppingen. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door ons kennis vinden wij meestal snel het probleem en kunnen we vervolgens ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte.

ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, wc ontstoppen, wc ontstoppen Antwerpen

Vragen over deze pagina “wc ontstoppen”?Even overleggen?

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Vind ons nu ook op Facebook, klik hierboven voor een afspraak en stel problemen met riolen zeker niet uit!

Lees ook:

This is default text for notification bar