Een lekkage opsporen? Zo doe je dat!

Lekkage opsporen? Niets is zo frustrerend als dat je een natte plek op de vloer hebt maar je niet waar al dat water vandaan komt. Je kijkt in elk kastje en probeert te achterhalen waar die lekkage zich exact bevindt. Het lijkt wel alsof die plas water daar zomaar is gekomen. Maar als je de volgende dag gaat kijken ligt er weer een plas met water.

Het opsporen van een lekkage, bijvoorbeeld een waterlek opsporen, kan heel ingewikkeld zijn. De reden hiervan is dat de oorzaak van een lekkage meestal op een onverwachte plek is. In dit artikel vertellen wij hoe je een lekkage op een snelle manier kan opsporen zodat de gevolgen zo klein mogelijk blijven.

Vragen over deze pagina? Lekdetectie nodig? Even overleggen?

☎️ +32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Het opsporen van een lekkage

Een heel belangrijke stap, de locatie van het lek. In elk huis zijn er veel verschillende buizen en leidingen waar je aan moet denken als je lekkage hebt. Je hebt buizen en leidingen voor koud water, warm water, maar ook voor gas voor de verwarming. Als je gewoon door het huis heen loopt zie je deze leidingen meestal niet.

Je ziet als bewoner van het huis alleen de leidingen en buizen die uit de muur lopen. Het is goed om bij een lekkage eerst leidingen na te kijken die goed zichtbaar zijn. Zo bespaar je een hoop tijd als deze leidingen inderdaad lek zijn.

lekkage opsporen, lekkage opsporen antwerpen

Hoe herken je lekkage en spoor je deze snel op?

Het probleem van een lek is dat dit in het begin vaak nauwelijks zichtbaar is. Dit komt omdat het lek in het begin vaak erg klein is. Je ziet dan een plas met water liggen maar hebt geen idee waar dit vandaan komt. Doordat je een lekkage niet zo snel opmerkt loopt de schade wel in een groot tempo op. Hieronder hebben wij een aantal dingen op een rijtje gezet waar je op kan letten als je lekkage denkt te hebben:

Als eerste kan je letten op vochtige plekken op je muur, plafond en vloeren. Ook plekken van schimmel kunnen een teken zijn van een waterlek. Als je dit ziet is het dus goed om na te kijken of er sprake is van een lek.

Een ander signaal wat kan duiden op een lek is dat je een hogere rekening voor de energie krijgt. Als de hogere rekening voor energie geen duidelijke aanleiding heeft kan het zijn dat bepaalde isolatiemateriaal niet meer optimaal werkt. Let hier dus goed op!

Een laatste aanwijzing voor een waterlek is als je een hogere rekening voor het water in de bus hebt gekregen. Als je zomaar zonder enige aanleiding een rekening krijgt die flink hoger is dan gebruikelijk is het goed om na te gaan of er ergens een waterlek zit.

Het professioneel opsporen van lekkage

Als het zelf niet lukt om een lekkage op te sporen maar je bijvoorbeeld wel een vochtplek tegen de muur hebt dan kan het verstandig zijn om professionele hulp in te schakelen. Professionals kunnen door middel van lekdetectie kijken waar het lek zich echt bevindt. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat er beneden in je huis water licht maar dat er boven op zolder een probleem is… Lekkage is vaak een ingewikkeld probleem, maar gelukkig zijn er verschillende oplossingen voor!

Waarom Budget Ontstopper voor lekdetectie?

 • Budget Ontstopper biedt goedkope rioleringswerken en ontstoppingsdiensten zonder concessies te doen aan kwaliteit en service.
 • We voeren eerst grondig onderzoek uit voordat we dure rioleringswerken starten.
 • Onze ontstoppingsdienst is 24/7 beschikbaar voor zowel geplande als dringende interventies.
 • Onze vakbekwame professionals zijn erkend in het vak van rioleringswerken.
 • We bieden onze lekdetectie dienst aan in Antwerpen en omliggende gebieden.
 • Betalen met Bancontact is mogelijk voor het gemak van onze klanten.
 • Wij bedienen onze lekdetectie dienst aan, aan zowel particuliere als professionele klanten.
 • Onze tevreden klanten getuigen van de kwaliteit van onze rioleringswerken.
 • We lossen verstoppingen zowel binnen als buiten op met professionele en snelle oplossingen.
 • Met meer dan 20 jaar ervaring garanderen wij, als lekdetectie specialist, uitmuntend en zeer proper werk.
 • Bij Budget Ontstopper kunt u vertrouwen op onze jarenlange ervaring; ontstoppingen en rioleringswerken hebben geen geheimen meer voor ons.
 • We maken gebruik van de nieuwste technieken voor opsporing met geavanceerde apparatuur, zoals camera- en geurdetectie.
 • Onze benadering is gebaseerd op de stelling: “Er zijn geen problemen, alleen maar oplossingen!

Waar sporen wij lekkages via lekdetectie op?

Lek opsporen in de buurt van Antwerpen

Lekdetectie laten uitvoeren in de buurt van Mechelen

Lek opsporen regio Noorderkempen en Limburg

Lekdetectie laten uitvoeren Regio Waasland

Vraag nu je vrijblijvende offerte voor lekdetectie aan!

Bij Budget-Ontstopper zijn wij er als betrouwbare ontstoppingsdienst en lekdetectie specialist voor al uw ontstoppingen. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door ons kennis vinden wij meestal snel het probleem en kunnen we vervolgens ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte om jouw lekkage op te sporen.

ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen,lekkage opsporen, lekkage opsporen Antwerpen

Vragen over deze pagina “lek opsporen”? Lekdetectie nodig? Even overleggen?

☎️ +32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Vind ons nu ook op Facebook, klik hierboven voor een afspraak en stel problemen met riolen zeker niet uit!

Lees ook:

 

Veelgestelde vragen

Wat zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van lekkages die ik moet controleren?

Veelvoorkomende oorzaken van lekkages zijn onder meer lekkende leidingen, kapotte dakbedekking, slechte kitnaden rond ramen en deuren, verstopte afvoeren en scheuren in de fundering. Door regelmatig inspecties uit te voeren en deze potentiële bronnen van lekkages te controleren, kunt u lekkages vroegtijdig opsporen en repareren.

Welke methoden worden gebruikt door professionals om lekkages op te sporen?

Een professionele ontstoppingsdienst zoals Budget-Ontstopper maakt gebruik van geavanceerde technieken en speciale apparatuur zoals thermografie (via thermografische camera), ultrasone detectie, endoscopie en vochtmeting om lekkages op te sporen via professionele lekdetectie met uitgebreide rapportage voor de klant. Deze methoden stellen ons in staat om de locatie van het lek te bepalen, zelfs verborgen lekkages kunnen we zo snel en nauwkeurig identificeren, waardoor u verdere schade en extra kosten kunt voorkomen.

Wat zijn de voordelen van het tijdig opsporen en repareren van een lekkage?

Het tijdig opsporen en repareren van een lekkage in huis kan ernstige schade helpen voorkomen. Door snel actie te ondernemen, kunt u structurele schade, schimmelvorming en hoge reparatiekosten vermijden. Bovendien draagt het bij aan het behoud van een gezonde en veilige leefomgeving.

Wanneer moet ik professionele hulp inschakelen voor het opsporen van een lekkage?

Als u vermoedt dat er een lekkage is maar de bron niet kunt vinden, of als de kleine lekkage toch ernstig lijkt te zijn, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Een ervaren lekdetectie specialist zoals Budget-Ontstopper beschikt over speciale apparatuur en expertise om lekkages nauwkeurig op te sporen en effectief te verhelpen via lekkage detectie.

Hoe kan ik zelf een lekkage opsporen?

U kunt zelf een lekkage opsporen door zorgvuldig alle mogelijke bronnen van waterlekken te inspecteren, zoals leidingen, kranen, daken en ramen. Let op tekenen van vochtigheid, schimmelgroei of waterdruppels. Gebruik ook een vochtigheidsmeter om vochtige plekken te detecteren die niet zichtbaar zijn voor het blote oog. Als u deze niet bezit, neem contact op met Budget-Ontstopper, wij komen graag langs en maken voor u een offerte op maat.

Wat zijn veelvoorkomende tekenen van een lekkage die ik moet opsporen?

Veelvoorkomende tekenen van een lekkage zijn onder meer vochtige of verkleurde plekken op muren of plafonds, druppelende geluiden, een plotselinge stijging van de waterrekening, en een muffe geur. Als u een van deze symptomen opmerkt, is het belangrijk om onmiddellijk actie te ondernemen om de lekkage op te sporen en te verhelpen.

This is default text for notification bar