Een lekkage opsporen? Zo doe je dat!

lekkage opsporen, lekkage opsporen antwerpen

Vragen over deze pagina “lekkage opsporen”? Even overleggen?ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, lekkage opsporen

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Lekkage opsporen? Niets is zo frustrerend als dat je een natte plek op de vloer hebt maar je niet waar al dat water vandaan komt. Je kijkt in elk kastje en probeert te achterhalen waar die lekkage vandaan komt. Het lijkt wel alsof die plas water daar zomaar is gekomen. Maar als je de volgende dag gaat kijken ligt er weer een plas met water.

Het opsporen van een lekkage kan dan ook heel ingewikkeld zijn. De reden hiervan is dat de oorzaak van een lekkage meestal op een onverwachte plek is. In dit artikel vertellen wij hoe je een lekkage op een snelle manier kan opsporen zodat de gevolgen zo klein mogelijk blijven.

Het opsporen van een lekkage

In elk huis zijn er veel verschillende buizen en leidingen waar je aan moet denken als je lekkage hebt. Je hebt buizen en leidingen voor koud water, warm water, maar ook voor gas voor de verwarming. Als je gewoon door het huis heen loopt zie je deze leidingen meestal niet.

Je ziet als bewoner van het huis alleen de leidingen en buizen die uit de muur lopen. Het is goed om bij een lekkage eerst leidingen na te kijken die goed zichtbaar zijn. Zo bespaar je een hoop tijd als deze leidingen inderdaad lek zijn.

Hoe herken je lekkage en spoor je deze snel op?

Het probleem van lekkage is dat dit in het begin vaak nauwelijks zichtbaar is. Dit komt omdat de lekkage in het begin vaak erg klein is. Je ziet dan een plas met water liggen maar hebt geen idee waar dit vandaan komt. Doordat je een lekkage niet zo snel opmerkt loopt de schade wel in een groot tempo op. Hieronder hebben wij een aantal dingen op een rijtje gezet waar je op kan letten als je lekkage denkt te hebben:

Als eerste kan je letten op vochtige plekken op je muur, plafond en vloeren. Ook plekken van schimmel kunnen een teken zijn van lekkage. Als je dit ziet is het dus goed om na te kijken of er sprake is van lekkage.

Een ander signaal wat kan duiden op lekkage is dat je een hogere rekening voor de energie krijgt. Als de hogere rekening voor energie geen duidelijke aanleiding heeft kan het zijn dat bepaalde isolatiemateriaal niet meer optimaal werkt. Let hier dus goed op!

Een laatste aanwijzing voor lekkage is dat je een hogere rekening voor het water kan krijgen. Als je zomaar zonder enige aanleiding een rekening krijgt die flink hoger is dan gebruikelijk is het goed om na te gaan of er ergens een lek zit.

Het professioneel opsporen van lekkage

Als het zelf niet lukt om een lekkage op te sporen maar je bijvoorbeeld wel een vochtplek tegen de muur hebt dan kan het verstandig zijn om professionele hulp in te schakelen. Professionals kunnen door middel van lekdetectie kijken waar het lek zich echt bevindt. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat er beneden in je huis water licht maar dat er boven op zolder een probleem is… Lekkage is vaak een ingewikkeld probleem, maar gelukkig zijn er verschillende oplossingen voor!

Waar sporen wij lekkages op?

Lekkage opsporen Regio Antwerpen

Lekkage Regio Mechelen

Regio Noorderkempen en Limburg

Lekkage Regio Waasland

Vraag nu je vrijblijvende offerte aan ons aan!

Bij Budget-Ontstopper zijn wij er als betrouwbare ontstoppingsdienst en specialist voor al uw ontstoppingen. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door ons kennis vinden wij meestal snel het probleem en kunnen we vervolgens ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte om jouw lekkage op te sporen.

ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen,lekkage opsporen, lekkage opsporen Antwerpen

Vragen over deze pagina “lekkage opsporen”? Even overleggen?

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Vind ons nu ook op Facebook, klik hierboven voor een afspraak en stel problemen met riolen zeker niet uit!

Lees ook:

This is default text for notification bar