Waarom is een goede riolering belangrijk?

riool afvoer ontstoppen, wc ontstoppen

Riool afvoer ontstoppen? Wc ontstoppen? Als je wel eens last hebt gehad van een verstopt riool dan weet je de het ontstoppen hiervan een behoorlijke klus is. Het is niet alleen een vieze klus, maar het is soms ook ingewikkelder dan de meeste mensen denken. Hoewel we dagelijks gebruik maken van de riolering staan we er vaak niet bij stil dat de riolering ook verstopt kan raken. Vaak merk je pas dat je een verstopte riolering hebt als het al te laat is.

Een van die kenmerken waar je aan kan herkennen dat je riolering verstopt is dat het ongelofelijk gaat stinken. Het kan enorm muffig gaan ruiken. Als je de stank voor wil zijn moet je ervoor zorgen dat er vaak genoeg ontluchting kan plaatsvinden in de riolering. Het gevolg van een kapotte riolering kan zijn dat het afvalwater je kruipruimte of kelder in loopt. Dit met als gevolg dat er problemen met vocht en of stank kunnen ontstaan.

Vragen over deze pagina “riool afvoer”? Even overleggen?ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, riool afvoer

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

De verschillende oorzaken van een verstopt riool

Er zijn heel veel verschillende oorzaken van een verstopt riool. Het maakt niet uit hoe oud je afvoer is een verstopt riool kan altijd ontstaan. Een van de oorzaken van een verstopt riool is dat de buis dichtslibt.  Resten zeep, vuil en bijvoorbeeld resten eten kunnen zich aan de binnenkant van de buis afzetten. Dit zorgt ervoor dat de buis steeds meer dichtslibt en de diameter van de buis steeds zal verkleinen. Als er dan nog een groot stuk vuil door de buis heen wil kan dit niet. Het stuk vuil blokkeert de buis en zo heb je een verstopt riool.

Er zijn ook oorzaken van buitenaf die ervoor kunnen zorgen dat een riool verstopt raakt. Als er bijvoorbeeld werken aan de weg zijn, dan kan het gebeuren dat rioleringsbuizen beschadigd raken. Ook kunnen bladeren van de bomen ervoor zorgen dat het riool verstopt raakt. Deze bladeren komen gewoon via het regenwater in de leidingen terecht en blokkeren zo de doorgang. Als dat gebeurt moet je het riool ontstoppen.

Het ontstoppen van een verstopt riool

Als de riolering verstopt zit is het van belang om deze zo snel mogelijk te ontstoppen. Dit kan je zelf doen of laten doen door professionals. Als je zelf de riolering wil ontstoppen is het eerst van belang om te kijken waar het probleem zit. Een verstopte gootsteen kan je bijvoorbeeld vaak ontstoppen met een oplossing van soda. Als dit niet werkt dan is gootsteenontstopper een middel wat vaak wel de oplossing biedt.

Als je het ontstoppen van een riool liever door een professional laat doen kan je een ontstoppingsdienst of loodgieter inschakelen. Een loodgieter verhelpt het probleem als het binnen zit, maar als het probleem buiten is dan kan de ontstoppingsdienst je beter helpen.

We doen eerst een inspectie om te kijken waar het probleem ligt en daarna kijken we samen wat de oplossing is. Een verstopt riool is dus een heel vervelend probleem. Soms kan je dit nog zelf oplossen. Maar zeker als het wat ingewikkelder wordt, kan je professionals inschakelen die je helpen bij het oplossen van het probleem!

Riool afvoer? Vraag nu je vrijblijvende offerte aan ons aan!

Bij BudgetOntstopper zijn wij er als specialist voor al uw ontstoppingen. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door ons kennis vinden wij meestal snel het probleem en kunnen we vervolgens ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte voor de afvoer van jouw riool.

Vragen over deze pagina “riool afvoer”? Even overleggen?

riool afvoer, riool afvoer Antwerpen

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Vind ons nu ook op Facebook, klik hierboven voor een afspraak en stel problemen met riolen zeker niet uit!

Lees ook:

This is default text for notification bar