Repareren of vernieuwen van het riool

Riool repareren? Help, wie kan ik bellen voor mijn riool reparatie? Wanneer er problemen zijn met jouw riolering, zal dit helaas snel merkbaar zijn. Een beschadiging kan namelijk heel wat problemen veroorzaken. Zo kan je last krijgen van verstoppingen waardoor de afvoer niet meer goed leegloopt. Maar je kan ook last krijgen van stankluchten in jouw huis. Wanneer dit het geval is, weet je dat je een probleem hebt met het riool.

Er zijn verschillende oorzaken voor deze problemen, en als blijkt dat er schade is aan de leidingen zal er of renovatie of reparatie moeten plaatsvinden. Als dit het geval is, is het verstandig om een professional te laten kijken naar het probleem en de oorzaak, zodat deze een goed advies kan geven over wat je verder zou kunnen doen.

Vragen over deze pagina “riool reparatie”? Even overleggen?ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, riool repareren

reparatie riool, reparatie riool Antwerpen

Wanneer is reparatie of renovatie nodig?

Zoals hierboven al stond, zijn er verschillende oorzaken waardoor je schade kan hebben aan jouw riolering. Belangrijk is wel, dat jijzelf ook rekening houdt met wat je allemaal door de leidingen laat stromen. Wanneer je bijvoorbeeld resten van eten, of vet door de leidingen laat stromen, heb je grote kans dat er verstoppingen zullen optreden. Naast deze oorzaak, heeft een riool ook geen oneindig lange levensduur.

De levensduur van een riool is namelijk zo’n 30 jaar, en na verloop van tijd kunnen er dus ook scheuren en breuken ontstaan door slijtage. Wanneer dit het geval is, zal reparatie of vernieuwing van het riool noodzakelijk zijn. Een aantal bekende problemen welke met het riool te maken hebben zijn het hebben van rioolvliegjes en een rioollucht in huis, het hebben van lekkage in de kruipruimte, of het regelmatig terugkeren van een verstopping.

Riool repareren via rioolinspectie

Wanneer je problemen met een riool hebt, zal je deze moeten oplossen. Het is alleen wel belangrijk dat je eerst achter de oorzaak van het probleem komt, voordat je het gaat repareren.

De beste manier om achter de oorzaak van het probleem te komen, is door bijvoorbeeld een ontstoppingsdienst langs te laten komen voor een rioolinspectie. Zij kunnen dan zien waar de oorzaak zit en hoe groot de schade is. Tijdens de reiniging van het riool of de inspectie van het riool kunnen we ook kijken naar de beste manier van reparatie voor het probleem. In het beste geval zal dit kunnen zonder vloeren of bestrating open te moeten breken.

Riool reparatie: effectief en preventief

Wanneer professionals een rioolinspectie uitvoeren, en het tijd is voor het vernieuwen of repareren van de riolering, dan zullen we een plan van aanpak dienen te maken over hoe het riool het beste te repareren is. Door de rioolinspectie, is de plek van het probleem bekend en kunnen we dus heel gericht werken aan de reparatie van de leidingen. Hierdoor zal het vaak niet nodig zijn om grote graafwerken te laten plaatsvinden.

Ook is het mogelijk dat we de riolering gedeeltelijk kunnen repareren. Wanneer er echt slijtage aan de leidingen is, dan zullen we dienen over te gaan  op renovatie in plaats van reparatie. Om dit soort problemen te voorkomen, is het verstandig om zo af en toe jouw riool preventief te laten onderzoeken. Zo beperk je de kans tot deze grote problemen. Dit zal ook veel schelen in de kosten, mocht er een groot probleem aan lijken te komen.

Riool repareren? Vraag nu je vrijblijvende offerte aan ons aan!

Bij Budget-Ontstopper zijn wij er als specialist voor al uw ontstoppingen. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door ons kennis vinden wij meestal snel het probleem en kunnen we vervolgens ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte om jouw riool te repareren.

Vragen over deze pagina “riool repareren”? Even overleggen?

riool repareren

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Vind ons nu ook op Facebook, klik hierboven voor een afspraak en stel problemen met riolen zeker niet uit!

Lees ook:

This is default text for notification bar