ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, riool repareren

Repareren of vernieuwen van het riool

Riool repareren? Help, wie kan ik bellen voor mijn riool reparatie? Wanneer er problemen zijn met jouw riolering, zal dit helaas snel merkbaar zijn. Een beschadiging kan namelijk heel wat problemen veroorzaken. Zo kan je last krijgen van verstoppingen waardoor de afvoer niet meer goed leegloopt. Maar je kan ook last krijgen van stankluchten in jouw huis. Wanneer dit het geval is, weet je dat je een probleem hebt met de riolering.

Er zijn verschillende oorzaken voor deze problemen, en als blijkt dat er schade is aan de leidingen zal er of renovatie of reparatie moeten plaatsvinden. Als dit het geval is, is het verstandig om een professional te laten kijken naar het rioolprobleem en de oorzaak, zodat deze een goed advies kan geven over wat je verder zou kunnen doen.

Vragen over deze pagina “riool reparatie”? Even overleggen over uw rioolprobleem?

☎️ +32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Wanneer is reparatie of renovatie of een riool vernieuwen nodig?

reparatie riool, reparatie riool Antwerpen

Zoals hierboven al stond, zijn er verschillende oorzaken waardoor je schade kan hebben aan jouw riolering. Belangrijk is wel, dat jijzelf ook rekening houdt met wat je allemaal door de leidingen laat stromen. Wanneer je bijvoorbeeld resten van eten, of vet door de leidingen laat stromen, heb je grote kans dat er verstoppingen zullen optreden. Naast deze oorzaak, heeft een riool ook geen oneindig lange levensduur.

De levensduur van een riolering is namelijk zo’n 30 jaar, en na verloop van tijd kunnen er dus ook scheuren en breuken ontstaan door slijtage. Wanneer dit het geval is, zal reparatie of vernieuwing van de riolering noodzakelijk zijn. Een aantal bekende problemen welke met het riool te maken hebben zijn het hebben van rioolvliegjes en een rioollucht in huis, het hebben van lekkage in de kruipruimte, of het regelmatig terugkeren van een verstopping.

Riool repareren via rioolinspectie

Wanneer je problemen met een riool hebt, zal je deze moeten oplossen. Het is alleen wel belangrijk dat je eerst achter de oorzaak van het rioolprobleem komt, voordat je het gaat repareren.

De beste manier om achter de oorzaak van het rioolprobleem te komen, is door bijvoorbeeld een ontstoppingsdienst langs te laten komen voor een rioolinspectie. Zij kunnen dan zien waar de oorzaak zit en hoe groot de schade is. Tijdens de reiniging van het riool of de inspectie van het riool kunnen we ook kijken naar de beste manier van reparatie voor het probleem. In het beste geval zal dit kunnen zonder vloeren of bestrating open te moeten breken.

Riool reparatie: effectief en preventiefRiool reparatie

Wanneer professionals een rioolinspectie uitvoeren, en het tijd is voor het vernieuwen of repareren van de riolering, dan zullen we een plan van aanpak dienen te maken over hoe het riool het beste te repareren is. Door de rioolinspectie, is de plek van het rioolprobleem bekend en kunnen we dus heel gericht werken aan de reparatie van de leidingen. Hierdoor zal het vaak niet nodig zijn om grote graafwerken te laten plaatsvinden.

Ook is het mogelijk dat we de riolering gedeeltelijk kunnen repareren. Wanneer er echt slijtage aan de leidingen is, dan zullen we dienen over te gaan  op renovatie in plaats van reparatie. Om dit soort problemen te voorkomen, is het verstandig om zo af en toe jouw riool preventief te laten onderzoeken. Zo beperk je de kans tot deze grote problemen. Dit zal ook veel schelen in de kosten, mocht er een groot rioolprobleem aan lijken te komen.

Waarom kiezen voor Budget Ontstopper voor je riolering?cameradetectie, ontstoppingsdienst, ruimingsdienst, Antwerpen

 • Voeren werkzaamheden goedkoop uit zonder in te boeten op kwaliteit en service.
 • Eerst uitvoerig onderzoeken via geurdetectie of camera inspectie vooraleer dure rioleringswerken aan te vatten.
 • Ontstoppingsdienst 24 op 24 beschikbaar en 7 op 7.
 • Ook interventies met spoed mogelijk.
 • Erkende vakmannen in het repareren van een riolering.
 • Interventies in Antwerpen als ook omliggende steden.
 • Betalen met Bancontact is eveneens mogelijk.
 • Riolering repareren voor zowel particulieren als ook voor professionals.
 • Hoge tevredenheid bij onze klanten.
 • Ontstopping oplossen waar ook binnen of buiten.
 • Professioneel en ook een snelle en blijvende oplossing.
 • Proper werk.
 • Jarenlange ervaring: ontstoppingen hebben bijgevolg geen geheimen meer voor ons.
 • De beste opsporingstechnieken en het meest geschikte materiaal zoals een camera- en geurdetectie.
 • Vertrekkend vanuit de stelling; er zijn geen problemen, alleen maar oplossingen!

riool repareren

Riool repareren? Vraag nu je vrijblijvende offerte aan ons aan!

Bij Budget-Ontstopper zijn wij er als specialist voor al uw ontstoppingen. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door onze kennis vinden wij meestal snel het probleem en kunnen we vervolgens ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte om jouw riolering te repareren en verdere schade te voorkomen. Afspraak maken kan via onze gegevens hieronder.

Vragen over deze pagina “riool reparatie”? Even overleggen over uw rioolprobleem?

☎️ +32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

 

Vind ons nu ook op Facebook, klik hierboven voor een afspraak of neem contact en stel problemen met riolen zeker niet uit!

Lees ook:

Veelgestelde vragen – riool reparatie

Wat zijn de kosten voor rioolreparatie?

 • De kosten variëren afhankelijk van de aard van de reparatie, de benodigde materialen en de arbeidskosten van de loodgieter. Kleine reparaties kunnen relatief goedkoop zijn, terwijl grotere projecten meer kosten. Nadat we de situatie hebben komen bekijken, maken wij graag voor u een vrijblijvende offerte op.

Hoe lang duurt een rioolreparatie?

De duur van een rioolreparatie hangt af van de aard en omvang van het probleem. Kleine reparaties kunnen we vaak in een dag uitvoeren, terwijl grotere projecten meer tijd in beslag nemen. Een professionele ontstopper kan u een realistische schatting geven op basis van een inspectie van uw rioolsysteem. Stuur ons gerust een mailtje of bel ons.

Kan ik zelf mijn riool repareren?

Voor kleine problemen zoals een verstopte afvoer kunt u mogelijk zelf een oplossing vinden. Echter, voor complexe problemen zoals lekkages of beschadigde leidingen is het sterk aan te raden om een professionele ontstoppingsdienst zoals Budget-Ontstopper in te schakelen. Wij beschikken over de juiste kennis, ervaring en gereedschappen om het probleem veilig en effectief aan te pakken.

Welke soorten reparaties kunnen worden uitgevoerd aan een riool?

Wij kunnen verschillende soorten reparaties uitvoeren aan een riool, waaronder het repareren van lekkende verbindingen, het vervangen van beschadigde leidingen, het herstellen van scheuren of breuken, het verwijderen van verstoppingen, en het aanpakken van verzakkingen of verschuivingen in het rioolsysteem.

Hoe weet ik of mijn riool reparatie nodig heeft?

Tekenen van rioolproblemen zijn onder meer terugkerende verstoppingen, stankoverlast, vochtplekken, verzakkingen van de grond, en lekkages. Als u een van deze symptomen opmerkt, is het verstandig om een professionele inspectie te laten uitvoeren om de omvang van het probleem te beoordelen. Wij kunnen de situatie alvast komen bekijken en u een vrijblijvende offerte overmaken.

Wat is rioolreparatie en wanneer is het nodig?

Rioolreparatie verwijst naar het proces van herstellen of vervangen van beschadigde of defecte delen van het rioolsysteem. Het is nodig wanneer er tekenen van problemen zijn, zoals lekkages, verstoppingen, scheuren, verzakkingen of geuroverlast.

This is default text for notification bar