ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, septische put ledigen, septische put ledigen Antwerpen

Septische put ledigen? Maak jij gebruik van een septische put of septische tank? Je maakt hier waarschijnlijk gebruik van als jouw woning niet met het openbare riolen netwerk verbonden is.

Een septische put is een tank waar als het afvalwater en het afval wat je vanuit je huis wegspoelt terecht komt. Een septische put moet je regelmatig legen. De put is dan wel verbonden met een netwerk zodat je het afvalwater kan wegspoelen, maar er kan een dikke laag slib ontstaan waardoor de tank niet meer goed leegt.

Vragen over deze pagina “septische put ledigen”? Even overleggen?

☎️ +32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

 

Op welke momenten best ledigen?

Als er tekenen zijn van verstopping of stank zijn dit signalen dat je de septische put moet legen. Er is namelijk geen vaste periode dat je een septische put moet legen. Dit komt omdat er veel verschillende factoren zijn waar dit van af hangt. Zo heeft de grootte van de put en het aantal mensen in een huishouden invloed op hoe vaak je een septische put moet legen. Met meer mensen in een huishouden is er tenslotte meer afval wat door de put heen gaat.

Hoe moet je een septische put ruimen?

Het ledigen van een grote of kleine septische put is een proces wat je met een bepaald beleid dient te doen. Je kan hiervoor een ontstoppingsdienst bellen. De ontstoppingsdienst zorgt dan dat de put op een professionele manier geledigd wordt. De ontstoppingsdienst heeft een grote truck met een tank en pomp hierop.

Wanneer de pomp is aangesloten op de septische put, dan kunnen we al het afval uit de put zuigen. Het voordeel van het ledigen van een septische put is dat dit absoluut niet veel tijd hoeft te kosten. Gemiddeld duurt het legen van een septische put zo’n 15 tot 30 minuten. Dit kan iets uitlopen als er bijvoorbeeld verstoppingen in de septische put zijn en we extra werkzaamheden dienen uit te voeren.

Vraag een ruimingsattest bij het ledigen van de septische put

Als je septische put is geleegd door de ontstoppingsdienst dan kan je vragen naar een ruimingsattest. Deze test geeft aan dat je het afval uit de septische put niet in het milieu hebt gedumpt.

Een ruimingsattest geeft bovendien ook aan dat er in de put alleen sanitair afval en huishoudelijk afvalwater is afgevoerd en dat er in de septische put geen zand of bijvoorbeeld slib is gekomen. Je kan dus dit bewijs van de ontstoppingsdienst laten zien als mensen vragen stellen over de manier van ledigen.

De kosten voor het ledigen van de septische putseptische put ledigen

Bij het ledigen van een septische put betaal je een vastgesteld bedrag aan de ontstoppingsdienst. Er kunnen echter situaties voordoen waar de kosten iets hoger zijn. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn wanneer er een noodsituatie is (bijvoorbeeld een bijkomende verstopping) of als we extra werkzaamheden dienen te doen. Ook wanneer er veel vuil in de put zit is zal dit extra kosten.

Het vuil zal je namelijk dienen te verwijderen en in sommige gevallen moet dit zelfs onder hoge druk gebeuren. Het ledigen van een septische put is dus een zorgvuldig proces. Een ontstoppingsdienst heeft veel ervaring en kan je helpen bij deze lastige klus.

Waar ledigen wij septische putten?

Septische put laten ledigen Regio Antwerpen

Septische put Regio Mechelen

Regio Kempen en Limburg

Regio Waasland

Waarom kiezen voor Budget-Ontstopper?

 • Goedkope ontstoppingsdienst en rioleringswerken zonder in te boeten op kwaliteit en service.
 • 24/7 Ontstoppingsdienst beschikbaar, ook voor een dringende interventie.
 • Eerst grondig onderzoek voor dure rioleringswerken aan te vatten.
 • Erkende vakmensen met meer dan 20 jaar ervaring.
 • Beschikbaar in Antwerpen en omliggende gebieden.
 • Betaling met Bancontact mogelijk voor gemak.
 • Klanttevredenheid gegarandeerd door vele tevreden klanten.
 • Oplossingen voor zowel binnen- als buitenontstoppingen.
 • Professionele en snelle oplossingen voor alle rioleringsproblemen.
 • Gebruik van de nieuwste technieken, zoals camera- en geurdetectie.
 • Proper werk en focus op klanttevredenheid.
 • Ruime ervaring in ontstoppingen en rioleringswerken, zonder geheimen.
 • Wij geloven in het motto: “Geen problemen, alleen oplossingen!

Vraag nu je vrijblijvende offerte aan ons aan!

Bij Budget-Ontstopper zijn wij er als specialist voor al uw ontstoppingen. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door ons kennis vinden wij meestal snel het probleem en kunnen we vervolgens ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte.

ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, septische put ledigen, septische put ledigen AntwerpenVragen over deze pagina “septische put ledigen”? Even overleggen?

☎️ +32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Vind ons nu ook op Facebook, klik hierboven voor een afspraak en stel problemen met riolen zeker niet uit!

Veelgestelde vragen

Wat zijn tips om de septische put minder te belasten?

Het verminderen van de belasting op een septische put kan de levensduur verlengen en de werking ervan verbeteren. Hier zijn enkele tips om uw septische put minder te belasten:

1. Waterverbruik verminderen

 • Gebruik waterbesparende apparaten: Installeer waterbesparende toiletten, douchekoppen en kranen om de hoeveelheid water die in de put terechtkomt te verminderen.
 • Kortere douches: Beperk de duur van uw douches om waterverbruik te minimaliseren.
 • Reparaties: Repareer lekkende kranen en toiletten om onnodig waterverlies te voorkomen.

2. Afvalbeheer

 • Geen vaste stoffen doorspoelen: Spoel geen vaste stoffen zoals luiers, maandverband, tampons, sigarettenfilters, koffiedik of kattenbakvulling door het toilet.
 • Vet en olie: Giet geen vet, olie of vetachtige stoffen door de gootsteen. Deze kunnen verstoppingen veroorzaken en het systeem overbelasten.

3. Chemische middelen

 • Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen: Gebruik geen agressieve chemicaliën of antibacteriële middelen die de bacteriën in de septische put kunnen doden. Kies voor milieuvriendelijke schoonmaakproducten.
 • Geen medicijnen doorspoelen: Spoel geen medicijnen of andere chemicaliën door het toilet of de gootsteen.

4. Regelmatig onderhoud

 • Inspecties: Laat de septische put regelmatig inspecteren door een professional om problemen vroegtijdig te detecteren.
 • Pompservice: Laat de septische put periodiek leegpompen om ophoping van vaste stoffen te voorkomen. Hoe vaak dit nodig is, hangt af van de grootte van de put en het gebruik, maar meestal wordt een interval van 3-5 jaar aanbevolen.

5. Verantwoord gebruik van het systeem

 • Gespreid gebruik: Probeer grote hoeveelheden water niet tegelijkertijd te gebruiken. Spreid bijvoorbeeld het gebruik van de wasmachine en vaatwasser over meerdere dagen.
 • Gelijkmatig belasting: Gebruik huishoudelijke apparaten zoals wasmachines en vaatwassers op tijden dat ze niet tegelijkertijd met andere waterverbruikende apparaten draaien.

6. Bewust tuinieren

 • Planten en bomen: Plant geen bomen of struiken met agressieve wortels in de buurt van de septische put of de afvoerleidingen om beschadiging te voorkomen.
 • Regenwaterafvoer: Zorg ervoor dat regenwater van dakgoten en afvoeren weggeleid wordt van de septische put en afvoerleidingen om overbelasting te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van regelmatig legen van een septische put?

Enkele voordelen zijn het voorkomen van verstoppingen en overlopen van de put, het verminderen van geuroverlast, het voorkomen van een verstopte afvoer, het verlengen van de levensduur van het septische systeem en het behouden van een gezonde en veilige leefomgeving.

Wat zijn de kosten voor het legen van een septische put?

De kosten voor het legen van een septische put variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte van de put, de hoeveelheid afval die moet worden verwijderd, en de locatie van de put. Wij komen graag bij u langs om even te kijken naar het rioolprobleem om nadien een vrijblijvende offerte op maat op te maken.

Kan ik zelf mijn septische put legen?

Het legen van een septische put is een complex proces dat speciale apparatuur en expertise vereist. We raden sterk aan met een professioneel bedrijf samen te werken zoals Budget-Ontstopper dat gespecialiseerd is in septische tanklediging om het werk veilig en effectief uit te voeren.

Wat zijn tekenen dat ik mijn septische put dien te ledigen?

Tekenen dat u uw septische put moet laten ledigen zijn onder meer stankoverlast rond de put, langzame afvoer van water, een borrelend geluid in de afvoerleidingen, en de aanwezigheid van waterplassen of verzakkingen in de buurt van de put. Als u een van deze symptomen opmerkt, is het tijd om de put te laten legen.

Hoe vaak moet je een septische put laten ledigen?

De frequentie van het ledigen van een septische put kan variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte van het huishouden, het gebruik van water, en de capaciteit van de put. Over het algemeen raden wij aan om de put om de drie tot vijf jaar te laten legen om optimale prestaties te behouden.

Wat is het ledigen van een septische put en waarom is het belangrijk?

Het ledigen van een septische put is het proces waarbij de opgebouwde vaste en vloeibare afvalstoffen worden verwijderd uit de put die wordt gebruikt voor de behandeling van huishoudelijk afvalwater. Het is belangrijk omdat regelmatig ledigen voorkomt dat de put overloopt, verstoppingen veroorzaakt en de kans op milieuverontreiniging vermindert.

This is default text for notification bar