Septische put ledigen? Maak jij gebruik van een septische put? Je maakt hier waarschijnlijk gebruik van als jouw woning niet met het openbare riolen netwerk verbonden is.

Een septische put is een tank waar als het afvalwater en het afval wat je vanuit je huis wegspoelt terecht komt. Een septische put moet je regelmatig legen. De put is dan wel verbonden met een netwerk zodat je het afvalwater kan wegspoelen, maar er kan een dikke laag slib ontstaan waardoor de tank niet meer goed leegt.

Vragen over deze pagina “septische put ledigen”? Even overleggen?

ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, septische put ledigen, septische put ledigen Antwerpen

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Op welke momenten best ledigen?

Als er tekenen zijn van verstopping of stank zijn dit signalen dat je de septische put moet legen. Er is namelijk geen vaste periode dat je een septische put moet legen. Dit komt omdat er veel verschillende factoren zijn waar dit van af hangt. Zo heeft de grootte van de put en het aantal mensen in een huishouden invloed op hoe vaak je een septische put moet legen. Met meer mensen in een huishouden is er tenslotte meer afval wat door de put heen gaat.

Hoe moet je een septische put ledigen?

Het ledigen van een septische put is een proces wat je met een bepaald beleid dient te doen. Je kan hiervoor een ontstoppingsdienst bellen. De ontstoppingsdienst zorgt dan dat de put op een professionele manier geledigd wordt. De ontstoppingsdienst heeft een grote truck met een tank en pomp hierop.

Wanneer de pomp is aangesloten op de septische put, dan kunnen we al het afval uit de put zuigen. Het voordeel van het ledigen van een septische put is dat dit absoluut niet veel tijd hoeft te kosten. Gemiddeld duurt het legen van een septische put zo’n 15 tot 30 minuten. Dit kan iets uitlopen als er bijvoorbeeld een verstopping in de septische put is en we extra werkzaamheden dienen uit te voeren.

Vraag een ruimingsattest bij het ledigen van de septische put

Als je septische put is geleegd door de ontstoppingsdienst dan kan je vragen naar een ruimingsattest. Deze test geeft aan dat je het afval uit de septische put niet in het milieu hebt gedumpt.

Een ruimingsattest geeft bovendien ook aan dat er in de put alleen sanitair afval en huishoudelijk afvalwater is afgevoerd en dat er in de septische put geen zand of bijvoorbeeld slib is gekomen. Je kan dus dit bewijs van de ontstoppingsdienst laten zien als mensen vragen stellen over de manier van ledigen.

De kosten voor het ledigen van de septische putseptische put ledigen

Bij het ledigen van een septische put betaal je een vastgesteld bedrag aan de ontstoppingsdienst. Er kunnen echter situaties voordoen waar de kosten iets hoger zijn. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn wanneer er een noodsituatie is of als we extra werkzaamheden dienen te doen. Ook wanneer er veel vuil in de put zit is zal dit extra kosten.

Het vuil zal je namelijk dienen te verwijderen en in sommige gevallen moet dit zelfs onder hoge druk gebeuren. Het ledigen van een septische put is dus een zorgvuldig proces. Een ontstoppingsdienst heeft veel ervaring en kan je helpen bij deze lastige klus.

Waar ledigen wij septische putten?

Septische put ledigen Regio Antwerpen

Septische put Regio Mechelen

Regio Kempen en Limburg

Regio Waasland

Vraag nu je vrijblijvende offerte aan ons aan!

Bij Budget-Ontstopper zijn wij er als specialist voor al uw ontstoppingen. Zowel binnen in huis als buiten in huis. Door ons kennis vinden wij meestal snel het probleem en kunnen we vervolgens ook zorgen voor een permanente oplossing aan een mooie prijs. Bel ons of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte.

ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, septische put ledigen, septische put ledigen AntwerpenVragen over deze pagina “septische put ledigen”? Even overleggen?

ontstoppingsdienst, ontstoppingsdienst Antwerpen, septische put ledigen, septische put ledigen Antwerpen

+32 487 55 27 50
 budget.ontstopper@gmail.com
OF VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Vind ons nu ook op Facebook, klik hierboven voor een afspraak en stel problemen met riolen zeker niet uit!

This is default text for notification bar